Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, 'Geçinemiyoruz' diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kocaeli'de ‘artık yeter’ eylemi: Tek adam rejimi ülkeye sefalet getirdi

Ali Eray Çelik

Kocaeli Uğur Mumcu Meydanı'nda Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, tek adam yönetiminin ülkeye açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet getirdiğini söyleyerek "Artık yeter" dedi.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın metnini okuyan Ethem kartal, ekonomik krizinin sorumlusunun iktidar olduğunu vurgulayarak "Son birkaç ayda yaşadığımız döviz kurlarındaki artış emekçilerin hayatına zam, yüksek enflasyon, gelirlerde düşüş ve işsizlik olarak yansımaya başlamıştır. İktidarla çıkar birliği içindeki bir avuç yandaş ve İşbirlikçinin kasaları şişerken, halk ve geniş emekçi kesimleri her gün daha fazla borçlanmaya, zorunlu ihtiyaçlarından daha fazla kısmaya başlamıştır" diyerek yandaş patronların zenginleştiğini halkın ise gittikçe fakirleştiğini belirtti.

“İKTİDAR SAHİPLERİNİN TEK DERDİ RANT”

Kartal, “Siyasi iktidarın övünerek açıkladığı büyüme rakamlarının hiçbir toplumsal ve gerçekçi karşılığı yoktur. Bu büyüme hormonlu bir büyümedir. Bu büyümeden halkın payına düşen işsizlik ve yoksulluk olmuştur. İktidar sahiplerinin tek derdi, rant çarklarını döndürebilmek, iktidar sürelerini uzatabilmek ve kasalarını doldurabilmektir” dedi. İktidarın halka yalan söylediklerini tek amaçları kendi koltuklarını korumak olduğunu vurguladı.

Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçinemez, insani tenyel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Enflasyon durdurulamıyor, her dakika cebimizdeki para değer kaybediyor. Her yeni güne daha yoksul olarak uyanıyoruz. Aldığımız bir ürünü bir ay sonra aynı fiyata alamıyoruz. Ücretlerimiz enflasyonun altında ezildi. Asgari ücret bile açlık sınırının altında kaldı. 2022 Bütçesi görüşülürken, gelir dağılımında adalet, vergide adalet istiyoruz. Önceki yılların bütçeleri gibi 2022 yılında da bütçe giderleri yine emekçilerin yoksul halk kesimlerinin omuzlarına yıkılacak gibi görünüyor. Fakirden alıp zengine veren bu soygun düzenini kabul etmiyoruz.”