Kocaeli İzmit’te koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmelerini açamayan bar sahipleri, her gün keyfi denetimler yapıldığı gerekçesiyle bugün İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ve polis ekiplerine tepki gösterdi. İzmit Barlar Sokağı esnafı, bu akşam mekanlarını açmama kararı aldıklarını bildirdi.

Kocaeli’de bar sahipleri boykotta

İzmit'te Barlar Sokağı esnafı, her gün keyfi denetimden geçtikleri gerekçesiyle yetkililere tepki göstererek mekanlarının kapısına kilit vurdu.

Kocaeli İzmit’te koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmelerini açamayan bar sahipleri polisle tartıştı. Bar ruhsatından, alkollü lokanta ruhsatına geçiş yaparak işletmelerini açabilen bar esnafı, her gün keyfi denetimler yapıldığı gerekçesiyle bugün İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ve polis ekiplerine tepki gösterdi.

POLİS MÜDAHALEDE BULUNDU

Denetimlerin herhangi bir resmi tebligat gösterilmeden yapılmasına tepki gösteren esnafa, polis müdahalede bulundu. Baskı ve şiddeti protesto amaçlı İzmit Barlar Sokağı esnafı, bu akşam mekanlarını açmama kararı aldıklarını bildirdi.

Esnaf konuyla ilgili yayımladığı bildiride, ‘’Bildiğiniz üzere dünyamız ve ülkemiz son derece zor bir pandemi sürecinden geçmekte. Bizler de Barlar Sokağı Esnafları olarak gerek vatandaşlarımızın taleplerine, gerekse de kolluk kuvvetlerimizin isteklerine yaşanan zor süreci daha da zorlaştırmamak adına hızlıca ve disiplinli bir şekilde cevap vermeye çalışmaktayız. Tüm bunların yanında çalışanlarımıza ve ailelerimize de ekmek götürmek için canla başla mücadele etmekteyiz. Ancak kamuoyu tarafından bilinmesini istediğimiz bazı konular da Barlar Sokağı Esnafları olarak bizleri oldukça zor durumda bırakmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

kocaeli-de-bar-sahipleri-boykotta-796537-1.

SESİMİZİ DUYURMAKTA ZORLANIYORUZ

"Bu zor dönemde emniyet güçlerimizin, belediye yetkililerimizin ve de vatandaşlarımızın birbiriyle son derece uyumsuz taleplerini yerine getirmeye çalışmaktayız" ifadelerini yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğlence sektöründe çalışan bizler, hem bu disiplinli sürece ayak uydurmaya çalışıyor hem de vatandaşlarımızın biraz da olsa rahat nefes alabilmesi için verdiğimiz mücadelenin boşa gitmesine son derece üzülüyoruz. Bunun yanında da, kentimiz basını aracılığıyla hakkımızda çıkan yalan haberlere cevap vermek ve bir de bu alanda hiç gereği yokken bir mücadele içerisine girmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca yetkililerimize sesimizi duyurmakta da oldukça zorlanıyoruz. Tüm bu yaşananlar çerçevesinde bu zor süreçte ne kadar zorlandığımızın tüm yetkililer tarafından anlaşılması, vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz duruma destek olması ve kolluk güçlerimizin bizlere yardımcı olması talebiyle İzmit Barlar Sokağı esnafı olarak mekanlarımızı 1 gün süreyle kapattığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyor, tüm vatandaşlarımıza ve kolluk kuvvetlerimizden bizlere karşı daha duyarlı davranmalarını talep ediyoruz."