Kocaeli’de bir haftada 7 kişi ekonomik sebeplerden dolayı intihar etti. Ekonomik nedenlerle intihar edenlerin sayısı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor.

Kocaeli’de ekonomik sıkıntı nedeniyle bir haftada 7 kişi intihar etti

AYŞE UĞUZ- KOCAELİ

Kocaeli’de son bir haftada işsizlik, borçluluk, tükenmişlik ve ekonomik baskı gibi nedenlerden dolayı 7 kişi intihar etti. İlk olarak CHP Kartepe Belediye Meclis Üyesi Tugay Adak, işsizlik ve ekonomik sıkıntı nedeniyle, 42 Evler Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son verdi. Daha sonra Gölcük’te yaşayan ve bir süre önce işten çıkarılan, 25 yaşındaki Ahmet Tarı 10 Şubat’ta kendini elektrik direğine asarak yaşamına son verdi. 11 Şubat günü, Gebze’de yaşayan 32 yaşındaki Samet Özer çektiği ekonomik sıkıntı nedeniyle canına kıydı. Adıyaman’dan Körfez’e çalışmaya gelen 25 yaşındaki Ünal Çetinkaya 13 Şubat günü ardında bir intihar notu bırakarak kendini çalıştığı inşaatın 5. katından aşağı bıraktı. İzmit’te ticaretle uğraşan Kadir Gündüz kendini asarak yaşamına son verdi. 23 yaşındaki Mustafa Özyıldız babası ile birlikte kaldığı evde kendini sarak canına kıydı. Yine İzmit’te, emekli ve verem hastası olan 62 yaşındaki Ahmet Orhan kendini asarak yaşamına son verdi.

Gençlerden intiharlara tepki

Artan hayat pahalılığı ve derinleşen işsizliğin etkisiyle intihar edenlerin sayısı çoğalmaya devam ediyor. Kocaeli SOL Genç üyeleri yaşadıkları kentte artan intihar vakalarına dikkat çekmek için video yayınlayarak vakaların en kısa sürede son bulmasını istediklerini belirtti. Paylaşılan videoda genç üyeler, “Bir hafta içerisinde ilimiz Kocaeli’de ekonomik sorunlarla ilgili 7 kişi yaşamına son verdi. Bu intiharların tamamı halkı yoksulluk çemberine hapseden düzenin yarattığı sonucun ta kendisidir. Biz, sizin gibi bir avuç haraminin çocukları lüks içinde yaşasın diye hayatları çalınan milyonlarca genciz. Bizler kapı kapı iş aramaktan, her gittiği yerde reddedilmekten ve artık neredeyse hiçbir iş başvurusundan geri dönüş bile alamayan gençleriz. Siz şatafatlı saraylarınızda sefa sürerken bizler bu karanlık düzeninize razı olmayacağız. Eğitime ulaşamayan milyonlarca genç kardeşimiz varken, bakanlarınız çocuk işçilerle gülerek fotoğraf çektirdi. Bizi yoksulluğun, acının, çaresizliğin, işsizliğin kaderimiz olduğuna ikna edemezsiniz. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu memleket herkesi insanca yaşatmak için yeterli imkana sahip. Sorun, sizin yarattığınız bu eşitsizlik uçurumu. Ve ne yazık ki bazı arkadaşlarımızı bu uçurumda kaybettik. Yasta değiliz, öfkeliyiz. Unutmayın ki bizler hayatlarını çaldığınız bütün arkadaşlarımızın hesabını soracağız. Bu topraklarda insanca yaşayabileceğimiz eşit, özgür, güzel günleri hep birlikte kuracağız” dedi