Kocaeli Gençlik Kültürevi, Behçet Aysan kitaplığı kuruyor

Kocaeli Gençlik Kültürevi, şair Behçet Aysan'ın adını yaşatmak için kitaplık kuracağını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Kocaeli Gençlik Kültürevi olarak, hekimlik yaparak geçirdiği sürgün yıllarında İzmit’e şiirleriyle dokunmuş olan, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamında yaşamını yitiren değerli şairimiz Behçet Aysan’ın adını yaşatacak olan kitaplığımızı kuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kocaeli Gençlik Kültürevi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"7 Yıl önce üniversite öğrencilerinin çabaları ile kurulan Kocaeli Gençlik Kültürevi hala öğrencilerin bağımsız kolektif bir üretim mecrası olarak hayatına devam ediyor. Toplumdaki bireyci, rekabetçi, gerici biat kültürüne ve tüketime dayalı bir yaşama karşı alternatif alan yaratmayı hedefler.

Alışagelmiş toplumsal normların bizlere yüklemek istediği bilim dışı düşünce sistemlerine karşın, edebiyatın, sinemanın, müziğin, felsefenin aydınlattığı bir düşünceler bütünü oluşturabilmek için, yola çıktığımız günden bu yana birçok sanatsal, kültürel faaliyetler ile bir araya gelmeye çalıştık.

"DAYANIŞMAYLA BİR ARAYA GELDİK"

Sadece MEB kitaplarının kısıtlı tutarak, bizlere öğretmek istediği edebiyat dışı edebiyata karşın, hayallerimizi şiirlerimizle buluşturduğumuz edebiyat günlerini, medyada oluşmuş toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ana akıma karşın başlattığımız ‘‘Gazete ve Medya Günleri’’ni, sansürlenemez olup da yine de engellenen müzik geçmişine karşın, ‘‘Açık Sahne Gecesi’’ gibi ilerletici, düşündürücü, birleştirici birçok faaliyetler bütününün dayanışmasıyla bir araya geldik.

kocaeli-genclik-kulturevi-behcet-aysan-kitapligi-kuruyor-658314-1.

"BEHÇET AYSAN'IN ADINI YAŞATACAK KİTAPLIĞIMIZI KURUYORUZ"

Bugünün karanlığını şiirin düşleriyle aydınlatmak için buluşuyoruz!

Behçet Aysan’ın da dediği gibi; “Bilirim yarın diye bir şey var, kitapların umudu ile yeşerecek”. Kocaeli Gençlik Kültürevi olarak, hekimlik yaparak geçirdiği sürgün yıllarında İzmit’e şiirleriyle dokunmuş olan, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamında yaşamını yitiren değerli şairimiz Behçet Aysan’ın adını yaşatacak olan kitaplığımızı kuruyoruz.

Kitaplarımız ile yeşerteceğimiz; gelecek özgür ve umutlu yarınlar için bizlere eşlik edecek kitaplığımızı kurarken; dayanışmamızın birlikteliği, dostluğumuzun sıcaklığı ile yarının ezgisini hep birlikte söyleyelim!"