Kocaeli’nin 11 ilçesinde 26 saatlik su kesintisi yapılacak. TCDD’nin çalışmaları için yapılacak kesintiye CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı, “18 yıldır bu ülkedeki insanları kuru ekmeğe mahkum ettiler şimdi de susuzluğa mahkum ediyorlar. Yoksulun bir suyu var onu da elinden aldın” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kocaeli’nin 11 ilçesinde 26 saatlik su kesintisi yapılacak

Kocaeli’nin 11 ilçesinde 28 Aralık-30 Aralık 2020 tarihleri arasında 26saatliğine su kesintisi yapılacak. AKP’nin yönetimde olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık su kesintisini TCDD’nin çalışmaları nedeniyle yapılacağını duyurdu.

ANKA'nın aktardığına göre, CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı, düzenlediği basın açıklamasında, "18 yıldır bu ülkedeki insanları kuru ekmeğe mahkum ettiler şimdi de susuzluğa mahkum ediyorlar. Yoksulun bir suyu var onu da elinden aldın” dedi.

Yıldızlı, koronavirüs pandemisinde yapılacak bu kesintiye tepki göstererek, şunları söyledi:

“İSU Genel Müdürü Ali Sağlık bugünkü su kesintisi hakkında yaptığı duyuruda Gebze Köseköy hattı üzerinde ihtiyaç duyulan 3. ve 4. Peronların yapım çalışmasının Yuvacık’tan gelen ana isale hattı üzerinden geçecek olması sebebi mecburi bir taşımanın yapılacağını söyledi. Ancak tüm kent kamuoyu biliyor ki bu işlem yıllardır seçim dönemi vs. denilerek ertelenmekteydi. Halkı düşünmeyerek yine kolları sıvayanlar koronavirüs salgınının pik yaptığı, önlemlerin arttırıldığı ve hijyenin en önemli olduğu bir dönemde 2 gün boyunca suyu keserek hat taşıma kararı aldı. Bugüne kadar aklınız neredeydi? Derhal bu yanlıştan dönün. Böyle bir süreçte kendi keyfinizce sürekli olarak ertelediğiniz taşıma işini pandemi dönemine getirip, sadece ‘önlem alın’ diyerek Kocaeli halkını susuz bırakamazsınız.”