Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yasağa rağmen mangal yapmak isteyenlere sitem etti: "Diyor ki, 'Nerede piknik, mangal yapacağım?'. Yani 3 gün mangal yapmasan ne olur? Bana yazılan özel mesajları görseniz, mangal Allah, mangal piknik, Allah piknik."

Kocaeli Valisi, yasağa rağmen mangal yakmak isteyenlere isyan etti

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin ve ateş yakılmasının yasak olduğu kentte, mangal yapmak isteyenlere sitem etti.

Kocaeli Sanayi Odası'nda (KSO) Kocaeli dış ticaret verileri hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Yavuz, ormanlarda yangın riskine karşı alınan tedbirlere değindi.

Yasağa rağmen mangal yakmak isteyenlere de sitem eden Yavuz, "İşimize iyi çalışıyoruz ama bu benim çalışmamla, sizin hassasiyetinizle olacak bir şey değil. Diyor ki, 'Nerede piknik, mangal yapacağım?'. Yani 3 gün mangal yapmasan ne olur? Bana yazılan özel mesajları görseniz, mangal Allah, mangal piknik, Allah piknik" dedi.

Yavuz, şöyle devam etti: "Diyorum ki, 'Kardeşim Türkiye yanıyor, bugün piknik günü mü şimdi?' Orada canlar yok oluyor, külleşiyor. Böyle olmaz arkadaşlar. Hayatında hiç orman yangını görmemiş, hiç yangınla mücadele etmemiş insan oturuyor bize, 'Mangal yakacağım' diyor. Mangal yakma kardeşim, 1 hafta yakma. Yapacağımız şey hep beraber olacağız, bir olacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Denetimler konusunda netim."

Yavuz, yüksek hava sıcaklığı beklendiğinden 6 Ağustos Cuma gününün kritik olacağını belirterek, dikkatli olmaları konusunda yurttaşları uyardı.

(AA)