Galatasaray liderliği devralmak için çıktığı Konya deplasmanında, yeşil-beyaz bir duvarla karşılaştı ve 0-0’lık beraberlikle 1 puana razı oldu. Maçın 15. dakikasında topa sahip olma oranı yüzde 20’ye karşı yüzde 80 Galatasaray lehineydi. Aykut Kocaman’ın takımı alıştığımız, ezberlediğimiz Konyaspor gibi oynadı aslında. Oyunu kendi yarı sahasının ilk 30 metresinde kabul eden ve rakibe nerede ise boş […]

Galatasaray liderliği devralmak için çıktığı Konya deplasmanında, yeşil-beyaz bir duvarla karşılaştı ve 0-0’lık beraberlikle 1 puana razı oldu.

Maçın 15. dakikasında topa sahip olma oranı yüzde 20’ye karşı yüzde 80 Galatasaray lehineydi. Aykut Kocaman’ın takımı alıştığımız, ezberlediğimiz Konyaspor gibi oynadı aslında. Oyunu kendi yarı sahasının ilk 30 metresinde kabul eden ve rakibe nerede ise boş alan bırakmayan bir plan. Böyle bir planda statik oyuncularla sahadaysanız bir şeyler elde etmeniz çok zor. Aykut Kocaman aslında Feghouli’ye ve Onyekuru’ya aldığı, zaman zaman üçlü sıkıştırmaya kadar varan tedbirler sebebiyle sıkıntı çekebilirdi, eğer Diagne mevcut profilindeki gibi bir oyuncu olmasa.

Senegalli futbolcu, topu içeri vurmaktan çok rakiple didişmek veya faul almakla o kadar meşguldü ki oyuna girebildiği tek anda olan Serkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bu didişme sebebiyle bitap şekilde topa vurabildi ve sarı-kırmızılıların tek pozisyonu da sonuçsuz kaldı. Aslında Fatih Terim, Konyaspor defansını birebirde zorlayabilen tek oyuncu olma sinyalleri veren Onyekuru’yu oyunda tutup Diagne-Mitroglou değişikliğini yaparak 4-2-3-1’de ısrar da edebilirdi, ancak Mitroglou ile Diagne’nin sırtı dönük veya rakip kaleye yüzü dönük olarak top tutma konusunda problemleri olduğunu düşünmüş olmalı ki ikisini Emre ve Selçuk’un hazırlayacağı pozisyonlar için son vuruşçu olarak sahada tutmak istemiş.

Tabii bu noktada şunu da söylemek lazım, rakibini bu kadar kendi sahasında karşılayan ve bunu sezonun genelindeki planı ile maç öncesinde de belli eden bir takım karşısına, Fernando-Ndiaye ikilisinden birisini kenarda tutarak çift forvetle başlamak da bir seçenek olabilirdi.

Mariano-Feghouli ikilisinin maç boyu Konyaspor defansına nişanladıkları toplar ve sürpriz olmadığı üzere Diagne’ye yaptığı servis dışında oyunda pek görünmeyen Belhanda da Fatih Terim’in hücum planlarını alt üst eden etkenlerdi elbet.

Lig ilginç bir hal aldı bu beraberlikle. Gelecek hafta Seyrantepe’de beraberliğin işlerine yaramadığı iki takımı galibiyet için oynarken göreceğiz. Başakşehir kulübü ise kim yakalarsa yakalasın her gol pozisyonunda heyecan yaşayacak. Geçtiğimiz sezon gibi 3 başlı bir sezon finali bizleri bekliyor.