Aykut Kocaman yönetiminde muhteşem bir form grafiği yakalayan Konya’ya Fenerbahçe de diş geçiremedi. Sarı-lacivertliler rakibine 2-1 mağlup olarak çok kritik 3 puandan oldu

Konya’da kritik viraj... Puan tablosunun üçüncüsü, bir sıra üstündeki Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Ligin en iyi savunma yapan iki takımı dopdolu tribünler önünde buluşuyor. Torku Arena’nın muhteşem ambiyansı Budesliga’daki stadyumları anımsatıyor.

Ev sahibinde Aykut Kocaman geçen haftanın kötüsü Barry Douglas’ı kenara çekmiş. Sarı-lacivertlilerde ise Fernandao ile Nani de ilk 11’de yerini almıştı. Bu arada Hasan Ali yine sahada, Caner kenardaydı...

Takımlar ısınırken, tekerlekli iskemledeki Poljac gözleri dolduruyor. Konyaspor’da oynarken 2010’da geçirdiği kaza yüzünden felç olan eski futbolcu bir an da olsa maçı unutturuyor. Kimi zamanlarda çok zor da olsa hayat devam ediyor, bizim bu topraklarda çok iyi bildiğimiz gibi...

Karşılaşma golle başladı. Sağ kanattan gelişen akında Skubic Ömer Ali’yi kaçırmış, onun bulduğu Rangelov henüz 2. dakikada tabelayı değiştirmişti. Haftalardır kalesini gole kapatmış Kanarya daha ne olduğunu anlamadan geriye düşmüştü.

Fenerbahçe de kendi sağ kanadından akınlar geliştiriyordu. Oyunu kendi sahasında kabul eden yeşil-beyazlılar da rakip beklerin arkasına adam kaçırmayı deniyordu. Vitor Pereira’nın taç çizgisinde Ömer Ali ile yaşadığı gerginlik sahadaki stresi açıkça gösteriyordu.

İlk Nani’nin 31’de kullandığı kornerle tehlike yaratan İstanbul ekibi, 41’de Fernandao ile ağları bulmuştu. Bir süredir sol kanatta görev yapan Volkan Şen, sıfıra inerek çizgideki arkadaşına ‘al da at’ demişti. Eski Fenebahçeli Serkan’ın çizgide durmak yerine kalesinden açılması polemik meftunlarına gün doğurmuştu.

İkinci yarı hızlı başlıyordu. İki takımın da savunmada yaptıkları hatalar dikkat çekiyordu. 52’de Josef’in cılız kafasını Vukovic çizgiden çıkarıyordu. İlerleyen dakikalarda oyun orta sahada sıkışıyordu. Pereira önce Ozan Tufan, ardından Alper hamlesini yapıyordu. Sahi Kanarya’nın ileride en tehlikeli ismi olan Volkan 72’de neden çıkmıştı...

85’te organize gelişen Konyaspor atağını Ali Çamdalı soğukkanlı bitirmişti. Golde Rangelov, Ömer Ali ve Bajic’in rolü yadsınamazdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı-lacivertliler şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Fazla söze gerek yok; Aykut Kocaman’ın fendi, Pereira’yı yendi. Sanki çanlar Portekizli hoca için çalıyor. Derbide alınacak olası bir kötü sonuç camiayı karıştırır.

kocaman-husran-127178-1.