Kocaman hüsran!

Derbi öncesi Fenerbahçe kadro yapmakta rahat olan taraftı. Aykut Kocaman’ın merak edilen tek tercihi sol bekte kimi oynatacağıydı. Esame listeleri dağıtıldığında Kocaman’ın İsmail Köybaşı ile başlamaya karar verdiği anlaşıldı. Diğer tarafta Pepe ve Talisca’nın yokluğunda kadro yapmakta zorlanan Şenol Güneş’in çilesi maç günü de devam ediyordu. Mide rahatsızlığı geçiren Oğuzhan maç kadrosundan çıkartılınca Güneş, Vida’yı sahaya sürüyor ve Medel’i orta sahaya çekiyordu. Forvet arkasında Tolgay, en uçta ise Love sahaya çıkıyordu.

Fenerbahçe, Başakşehir maçındaki gibi iyi bir oyun başlangıcı yapıp golü de erken buldu. Golden bir süre sonra da önde baskı yapmayı da bıraktı. Fenerbahçe artık en iyi yaptığı şeyi yapıyor takım olarak topun gerisinde durup, rakibine boş alan bırakmıyordu. Kocaman adına ilk yarıdaki tek aksilik İsmail’in sakatlanıp yerini Şener Özbayraklı’ya bırakmasıydı. Kocaman Şener’i sağ beke yerleştirirken İsla’yı önündeki Dirar ile birlikte sol çizgiye çıkıyordu. Güneş karşı hamlesine oyuncu değiştirmeden yapıyor, Tosiç’i sol beke, Medel’i stopere, Adriano’yu ise orta sahaya çekerek, ikinci bölgede daha yaratıcı hale gelmeyi amaçlıyordu. Ancak Fenerbahçe’nin sert ve hatasız savunması karşısında pozisyon üretmek için bu değişiklik de yeterli olmuyordu. Her şey Fenerbahçe’nin istediği gibi giderken sahada buna isyan eden biri vardı; Ricardo Quresma... Beşiktaşlı taraftarları ve oyuncuları motive eden Portekizli yıldızın uzun bir süredir futbolseverlerden esirgediği ezber bozan oyunuydu.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş yine baskılı başladı. Fenerbahçe’nin kilidini açacak olan ya son dönemlerin en istekli maçını oynayan Quresma ya da bir duran top organizasyonu olacaktı. Eşitlik sayısını getiren bir duran top organizasyonu oldu. Quresma ve Gökhan paslaşarak Fenerbahçe savunmasının ezberini bozarken skoru eşitleyen Vida oluyordu. İlk çeyrekteki Beşiktaş baskısı Kocaman’ı ikinci oyuncu değişikliğini yapmak zorunda bırakıyor, Aatif Chahechouhe’nun yerine Alper Potuk oyuna giriyordu. Şenol Güneş’in karşı hamlesi Vida’nın yerine Negredo’yu almak oldu. Zira Bayern Münih mağlubiyetini unutturacak tek şey Fenerbahçe’yi yenmek olacaktı. 10 dakika kadar çift forvet oynayan tecrübeli teknik adam Love’un yerine Caner’i oyuna alarak klasik dizilişine geri dönüyordu. Galibiyet sayısını atmak sezonun en iyi oyununu oynayan Quresma’nın hakkıydı. Portekizli şahsına münhasır vuruşlardan birini yaparak Kameni’yi çaresiz bırakıyordu. Kocaman’ın Valbuena’yı oyuna alması beyhude bir çabaydı. Maçın skorunu belirlemek yine günün yıldızına nasip oluyor ve Quresma kendinin ikinci takımının üçüncü golünü atıyordu. Cüneyt Çakır’ın bitiş düdüğünü çalmasıyla sezonun en çok faul ve en az isabetli pas yaptığı maçını tamamlayan Fenerbahçe’nin Süperlig’deki 15 maçlık derbi yenilmezliği serisi de sona eriyordu. Beşiktaş’ı lige yeniden başlatan ise maçın başından sonuna kadar takım arkadaşlarına “Ben oynuyorum siz de oynayın” mesajını veren Ricardo Quresma’ydı.