Kısır futbolun hâkimiyetinde geçen haftanın takımı, kazananlar arasında tek zorlanmayan Başakşehir oldu. Oyunda kaldığı süreye bir gol bir de asist sığdıran Eskişehirsporlu Bokila haftanın oyuncusu, Rodallega’nın rövaşatası da en güzel golü oldu. Günlerdir maruz kaldığı çirkin ithamların cevabını, maç sonunda Beşiktaş’tan bu sezon en fazla puan alan teknik direktör sıfatıyla veren Rıza Çalımbay da haftanın teknik direktörü oldu. 15 günlük aranın ardından açılış Başkent’teydi. Tarafların birbirine benzeyen felsefeleri, havanın sıcaklığıyla birleşince oynanan oyun düşük tempolu ve seyir zevkinden yoksundu. Herkes golden umudunu kesmişken Rangelov’un son dakika sürpriziyle Konya üç puan aldı. Taraftarlarının da desteğiyle 3.lük yolunda emin adımlarla ilerleyen Yeşil Beyazlılar, Aykut Kocaman yönetiminde tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyor. Osmanlı’dan sonra Konya’ya da yenilen Gençlerbirliği’nin İbrahim Üzülmez ile yakaladığı hava kaçmış gözüküyor.

Futbolseverlerin hayatından çalınan 90 dakikaların hesabını kim verecek? Bu haftanın hırsızları Gaziantep ve Trabzon oldu. Bosingwa, Marin, Mehmet Ekici, Cardozo, Özer gibi üst düzey futbolcularla sahaya çıkan takımın oynadığı oyuna bakınca 8 maç sonra gelen deplasman galibiyetinin de ehemmiyeti kalmıyor. Başlama düdüğüyle bitiş düdüğü arasında geçen sürede daha üstün ve üretken olmaya çalışan Gaziantep, duran toptan yediği golle haftayı puansız kapattı. 23. haftada Galatasaray’ı yenerek 9. sıraya kadar yükselmişken, hedef güncellemesi yapamayarak rehavete kapılan Güneydoğu temsilcisi, gelecek hafta Sivas’a da yenilirse rehavetin bedeli ağır olabilir.

Haftanın gol yükünü Eskişehir ve Galatasaray taşıdı. Kolay gol yemeyi alışkanlık edinmiş ve sezon hedeflerinin çok uzağına düşmüş iki takımın mücadelesinde 7 gol vardı. İki kere geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan Eskişehir 5 hafta sonra kazandı. Ara transfer döneminde yaptığı iktisadi hamlelerle UEFA’nın Avrupa’dan men cezasını bir yıla indirmeyi başaran Galatasaray, cezasına +1 yılı kendi eklemek için elinden geleni yapıyor. 3.nün 11 puan gerisinde 8. sıraya kadar gerileyen Cimbom’un oynadığı oyun Türkiye Kupası için de umut vermiyor. Ligin dibindeki takımlar arasında kadro ve oyun olarak önde olan Sivas girdiği pozisyonları cömertçe harcamaya devam ediyor. Bursa karşısında da son vuruşlardaki beceriksizlik devam etti. Deniz’in uzatma dakikalarındaki savunmaya çarpan vuruşu gol olunca haftayı puansız kapattılar. Bursa bu galibiyetle Avrupa yolunda iyice umutlandı. Büyük olasılıkla lig 5.si de UEFA Kupası’na katılacak. Timsahlar şu anda 5. sıradan iki puan geride. Başakşehir üçüncülük yarışında Konya’nın yalnız kalmasına izin vermedi. En golcü oyuncusu Visca’nın penaltısıyla öne geçen Bozbaykuşlar Mossoro ve Hakan’ın şık golleriyle zor günler geçiren rakibini zorlanmadan mağlup etti. Büyük özveriyle Mersin’in 5. teknik direktörü olan ve takımına gözle görülür ilerleme kaydettiren Ümit Özat’ın maç sonu isyanına kulak vermek lazım. Yaşananlar, futbolumuzun da genel sorunu. Parasını alamamak başta olmak üzere epey sorunla baş eden oyuncu topluluğu ne yapsa haklı ancak takımı ligde tutarlarsa alacaklarını daha erken tahsil edeceklerini de unutmamalılar. Haftanın seyir keyfi en yüksek maçını oynayan Antalya ve Akhisar 2-2 berabere kalarak puanları da paylaştı. Her iki takım da galibiyeti kaçırdığına hayıflanıyorsa beraberlik adil sonuç demektir. Birer gol atan Rodallega ve Eto’o gol krallığı yarışında haftayı boş geçen Gomez’e bir adım daha yaklaştı. Dış saha performansıyla dikkat çeken Osmanlı, ligin en zor deplasmanından da puan çıkarmayı başardı. Fenerbahçe’nin kanatlardan etkili olmasına izin vermeyen Başkent takımı uzatma dakikalarında Rusescu boş kaleyi ıskalamasa galip bile gelebilirdi. Ligin en etkili ve hızlı hücuma çıkan takımına bunun dışında fırsat vermemek defansif başarı olsa da, Fenerbahçe sezon başından beri 3. bölgede yaratıcılık sorunu yaşıyor. Osmanlı karşısında da yakalanan fırsatların çoğunluğu duran top organizasyonuydu. Oyuncu kalitesi göz önüne alınınca taraftarların beklentisi haksız sayılmaz. Bu sezon evinde ilk kez skor üretemeyen Kadıköy temsilcisinin tek tesellisi Beşiktaş’ın yenilmesi…

Pazartesi mesaisinin ilk maçı Rize’de oynandı. Kweuke’nin sakatlığından sonra düşüşe geçen Rize, evinde Kayseri’yle golsüz berabere kaldı. Ligin en az gol atan takımı Kayseri sezon ortalamasının üzerinde pozisyon buldu. Alt tarafta Eskişehir dışındaki takımlar kazanamayınca birer puan iki takımın da işine yaradı.


Kasımpaşa deplasmanında Sosa’nın golüyle öne geçen Beşiktaş, rakibinin Del Valle ve Scarione ile bulduğu gollere engel olamayınca, bu sezon ilk kez öne geçtiği bir maçı kaybetti. Kanatları zaten sorunlu olan Kartal, merkezden oyunda da standardının gerisinde kalınca şampiyonluk yolunda rakibinin önceki gece zedelenen umutlarını onardı. İlk yarıdaki Kasımpaşa’dan sinyaller veren ev sahibi aldığı galibiyet kadar oynadığı oyunla da Avrupa için umut verdi.