Kocaoğlu'ndan İZBAN işçilerine 'Grevi bitirin' çağrısı

İZBAN greviyle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, emekçiler için fedakarlık yaptıklarını iddia etti.

Kocaoğlu, teklif ettikleri yüzde 22’lik zammın fedakarlıkla verildiğini iddia edip, emekçilerden ‘kıymet bilmelerini’ istedi.

Aziz Kocaoğlu, “Bu kriz ortamında, herkes sıkıntılı bir süreç yaşarken bütün kurumların kısa dönemli olsa da finans para sıkıntısı yaşadığı bir süreçte yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen zamdır, bunun kıymetinin bilinmesi gerekmektedir” dedi.

'DEVLETİ, MİLLETİ KORUMA AÇISINDAN BİR DÜŞÜNCEM VARDI'

Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Benim bu işe müdahale etmemenin sebeplerinden bir tanesi de bugün içinde yaşadığımız sürece ister finansal darboğaz deyin, isterseniz kriz deyin, bu süreçte merkezi hükümetin toplu iş sözleşmelerinde, memura, işçiye zamlarda vermeyi düşündüğü, tasarladığı rakamın üzerinde bir emsal teşkil edecek bir karar içerisinde olmamak. Devleti, milleti koruma açısından bir düşüncem vardı. Bunu TCDD Genel Müdürüne ve heyete de açık açık ifade ettim"

“Yüzde 22 vermemize rağmen bugün grev başladı. Grev konusunda vatandaşların mağdur olmaması konusunda gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.

KOCAOĞLU, MAKSİMUM ZAMMI YAPTIKLARINI İDDİA ETTİ

Sendika üyelerini hedef alan Kocaoğlu, “Kendilerini aşan sözler söylediler. Onun da hatalı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Sendikal mücadeleyi, hak aramayı, belli kurallar içinde yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Biz İZBAN olarak ortağımızla beraber verebileceğimiz maksimum zammı yaptık. Geri kalan kısım sendikaya aittir” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU GREV BİTSİN ÇAĞRISI YAPTI

Aziz Kocaoğlu “Bir an evvel hem sendika temsilcilerine hem de İZBAN ailesine hem zamlı birikmiş ücretlerini almaları konusunda hem de vatandaşın memnuniyetini artırmak için karar verip çalışmaya geçmesini istiyor ve diliyorum. Bu kriz ortamında, herkes sıkıntılı bir süreç yaşarken, bütün kurumların kısa dönemli olsa da finans, para sıkıntısı yaşadığı bir süreçte yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen zamdır, bunun kıymetinin bilinmesi gerekmektedir. Grevi sonlandırmalarını toplu iş sözleşmesini imzalamalarını istiyorum” dedi.