Köksal Aydın'ı yoldaşları anlattı: 'Gençlik hayalleriyle gitti'

BURCU CANSU

Devrimci Gençlik’ten ÖDP’ye, yaşamının her döneminde devrimci mücadelenin ve kamu emekçilerinin mücadelesinde ön saflarda yer alan SES eski Genel Başkanı Köksal Aydın (50) kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Ankara'da yaşamını yitiren Köksal Aydın için ilk tören yarın saat 10.00’da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda yapılacak. Köksal Aydın, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Aydın'ın erken ölümüyle büyük üzüntü yaşayan dostları ve yoldaşları ardından şunları anlattı:

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş:

Çok beklenmedik bir olay. Acı içerisindeyiz. Emekçi bir arkadaşımızdı, hem partinin kuruluşunda hem devrimci gençlik hareketinde hem kamu çalışanları hareketinde emeği ve katkısı asla inkar edilemez. Her zaman mücadeleye ve hayata bağlı, canlılığını ve umudunu, inancını hiç bir koşulda yitirmeyen bir arkadaşımızdı. bundan sonra değerlerini, mücadelesini, fikirlerini yaşatmaktan öte yapacağımız bir şey yok. Mücadelesini yaşattığımızda Köksal’ı da yaşatmış olacağız.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen:

Köksal abi, Devrimci Gençlik mücadelesini bizim kuşağımıza taşıyanlardan birisiydi. Kamu emekçileri alanında öne çıkmış olmakla birlikte siyasal süreçlerde de aktif olarak yer aldı. Bizim onunla olan yol arkadaşlığımızın yoğunlaştığı asıl dönem, soldaki liberal saldırılara karşı yürüttüğümüz mücadele içinde oldu. Partimizle birlikte solu da kuşatan, o büyük saldırı dalgası karşısında devrimci siyaseti ve devrimci değerleri omuz omuza savunduğumuz birisiydi. Kolektif çalışmayı önemseyen, kararlı ve güven veren ilişki tarzı bizler için o dönem önemli bir dayanak olmuştur. Bu dönemin devamında bir çıkış olarak gerçekleşen gençlik muhalefeti mücadelesini ve devrimci gençleri de her zaman desteklemiştir. Türkiye'nin sorunlarının aşılmasında devrimci bir gençlik mücadelesinin çok önemli bir yeri olduğuna bizim kadar yürekten inandığını her iletişimimizde hissettirmiştir. Bu samimiyetin bir ürünü olarak, Gençlik Muhalefeti için yazdığı bir marşı da var Köksal abinin. Herkes, 'erken gitti' diyor haklı olarak. Ben genç gitti diyorum, gençlik hayalleriyle gitti Köksal abi. Kendisinden önceki nesillerden miras aldığı ve gururla taşıdığı hayalleri gerçekleştirerek onu yaşatacağız.

Eğitim Sen eski Genel Başkanı Ünsal Yıldız:

Çok şey öğrendiğimiz bir arkadaşımızdı. Değerleri ve mücadelesini ilke edinmiş, neredeyse yaşamının her evresini bu doğrultuda geçirmiş bir arkadaşımızı yitirmenin acısını hissediyorum. Verdiği mücadele, açtığı yol, ortaya koyduğu düşüncelerle etrafındaki arkadaşlarına hep yol gösterici oldu. Siyasi mücadelesi açısından da çok önemli bir kayıp, çok değerli bir rehberimizi yitirdiğimizi düşünüyorum.

Tarım Orkam Sen eski Genel Başkanı Yücel Gül:

Söylenecek o kadar çok söz var ki... Sıra dışı düşünen, sıra dışı davranan, düşünmekle kalmayıp düşüncesini de hayata geçiren devrimci bir yoldaşım, arkadaşımdı. Çok üzgünüm. Hem bizim siyasal hareket açısından hem de Türkiye sol siyaset açısından çok önemli bir kayıp. Hem ideolojik olarak hem de pratik olarak önümüzdeki süreçte yokluğunu çok arayacağız.

SES MYK eski üyesi Zülfükar Kartal:

Ne güzel de umutla bakıyorduk geleceğe. Bir zamanların Köksal Aydın’ı, SES mücadelesinin mihenk taşı, benim canım yol arkadaşım, yoldaşım, kardeşten öte kardeşim. Mücadeleye umut katan, bilgisini herkesle paylaşan, çaresizliği çareye dönüştüren kocaman yürekli güzel insan. Nasıl bir maharettir bu, seninle bir kez bile yanyana gelip de yüreği yanıyor insanların.

TTB eski Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu:

Köksal bir tutku insanıydı, tutkuyla yaşardı, yaşadı. Sevgisi de mücadelesi de tutkuylaydı ama tutkuyla “yapmadı”, öyle yaşadı. Bir tutum insanıydı Köksal, doğru ya da hatalı ama tavır alırdı, bir tutumu olurdu. Bir süredir tutkulu yaşamına “ara verdi” denedi, deniyordu. Zordu, yoruyordu O’nu yüreği. Buna rağmen moral ve enerjisini korudu, çevresine de diri olmak, durmak için destek oldu. Dostluğunu, çok arayacağım.