Sağlık Bakanlığı 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımı için pazarlık usulüyle bir ihale düzenledi. Efeler ilçesine yapılması planlanan hastanenin ihalesi, kamudan milyarlarca liralık ihaleler alan Kolin İnşaat ile Zey Yapı Ortaklığı’na pazarlıkla verildi.

Kolin yine ihaleyi kaptı!

İsmail ARI

COVID-19 salgını nedeniyle vaka sayıları hızla tırmanıp hastaneler dolarken Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi ihalesi, kamu kurumlarının milyarlarca liralık ihalelerini alan Kolin İnşaat ve ortağına verildi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü 15 Eylül tarihinde “Aydın 950 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Aydın’ın Efeler İlçesine yapılacağı açıklanan Aydın Şehir Hastanesi ihalesi için Kolin İnşaat ve Zey Yapı İş Ortaklığı ile 4 Kasım tarihinde 976 milyon TL’lik ihale imzalandı.

DOĞAL AFET VE SALGIN HASTALIK MADDESİ

Milyonlarca liralık ihale, acil durumlarda kullanılması gereken Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesindeki “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmünden yararlanılarak pazarlık usulüyle yapıldı.

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ'NE DE 1 MİLYAR TL

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırım Genel Müdürlüğü, 27 Ağustos tarihinde de “Samsun 900 Yataklı Şehir Hastanesi” için ihale düzenledi. Yine Kamu ihale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulüyle düzenlenen ihale 1 milyar 69 milyon TL’ye Gürbağ İnşaat Şirketi’ne verildi. Sağlık Bakanlığı ile Gürbağ İnşaat Şirketi arasında da 3 Kasım tarihinde de sözleşme imzalandı.

ERDOĞAN’DAN ÖDÜL ALMIŞ

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban’a 2018 yılında ise Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin düzenlediği törende AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket verildi.