Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve tahliye edilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Televizyondaki konuşmalarımdan bir şey çıkartamayacaklarını anlayınca aylar öncesindeki bir paylaşımın altına yazdığım yorumları çekip çıkardılar" dedi.

Kolivar: Bir şey bulamayıp paylaşımın altına yazdığım yorumları çekip çıkardılar

Geçtiğimiz haftlarda bir televizyon programında ekmek fiyatına gelen zamlarla ilgili tartışma sırasında “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir” ifadelerini kullanmasının ardından “Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Cumhuriyet'e konuştu.

Gözaltına alınmasının ardından geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan ve Silivri Marmara Cezaevi'nden tahliye edilen Kolivar, “Hasta ve uyku apnesi rahatsızlığım bulunduğu için tek kişilik odadaydım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Oradayken tek düşündüğüm çıkınca ‘İstanbul’daki fırıncıların sorunlarını düzeltebilecek miyiz?’ oldu. Benim tek meselem İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemek yemesidir. Tüm mücadelem bunun içindir” dedi.

Kolivar “Televizyondaki konuşmalarımdan bir şey çıkartamayacaklarını anlayınca sosyal medya hesaplarımı kurcalayıp aylar öncesindeki başkasının paylaşımının altına yazdığım yorumları çekip çıkardılar. Pes doğrusu" ifadelerini kullandı.

‘ORTADA HAKARET YOK’

Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar ise “Geç de olsa adaletin tecelli ettiğine inanıyoruz. Ortada hakaret sayılacak bir suç yok. Bazı yayın organları hâlâ olayı Türk halkına hakaret olarak algılıyor. Üstüne basarak söylüyoruz. Cihan Kolivar Türk halkına hakaretten tutuklanmadı. Kolivar, ‘cumhurbaşkanına hakaret suçu’ iddiasıyla tutuklandı. Yandaş medya hâlâ ‘Türk halkına hakaret eden Cihan Kolivar tahliye oldu’ yazıyor” diye konuştu.