Köln’de Boğaziçi ile dayanışma eylemi

BirGün AVRUPA

Almanya’nın Köln kentinde, aralarında Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının da yer aldığı bir grup, üniversitede yaşanan gelişmeleri ve konuya ilişkin Türkiye genelinde ki eylemlerde polisin kullandığı orantısız gücü protesto ettiler.

İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen atanmış rektörü protesto ve özerk demokratik üniversite taleplerinin dile getirileceği barışçıl gösterilere polisin orantısız ve şiddetli müdahalesi, Köln’de bugün kısa sürede düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Yapılan konuşmalarda öğrencilerin ve üniversite bileşenlerinin atanmış rektöre karşı eylemlerinde, sorunlarının ülke sorunları ile bağ kurmalarının yarattığı umuda ve toplumda bulduğu karşılığa dikkat çekilip, bu sesin boğulmasına izin verilmemesi gerektiği dile getirildi. Eyleme katılan Boğaziçili öğrenciler arkadaşlarına moral ve destek vermeye, onların seslerine ses olmaya çalıştıklarını dile getirdiler.

Hafta sonu başta Berlin, Düsseldorf ve Duisburg ve daha birçok şehirde Boğaziçi öğrencileriyle dayanışma eylemlerinin düzenlenmesi bekleniyor.