Köln’deki camide Türkiye’deki üniversitelere öğrenci arıyorlar

Köln/BirGün
Almanya’nın Köln kentindeki cami salonunda Türkiye’deki üniversitelerde yükseköğrenim görmek isteyenlere yönelik “Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı” düzenleniyor. “AK Akademi” adlı bir kurum tarafından düzenlenen iki günlük fuar, 7– 8 Mayıs tarihlerinde DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) Merkez Cami’nin konferans salonunda gerçekleştirilecek.
Almanya’dan alınan lise diplamasıyla Türkiye’de sınavsız üniversite okumanın mümkün olduğuna işaret edilen fuar çağrısında, “Türk üniversitelerini tanımak ve Türkiye’deki eğitim olanakları hakkında bilgi almak mı istiyorsun?, Başvuru süreci, eğitim ve burslar hakkında tüm sorularını üniversitelere sormak ister misin? Türkiye’nin başarılı devlet ve vakıf üniversiteleriyle yüz yüze tanışmak ve kariyerini şekillendirmek için fuara davetlisin” denildi.

AK AKADEMİ DÜZENLİYOR

Fuarın ilk günündeki Köln Eğitim Çalıştayı’nda da yüksek öğrenimin uluslararasılaşması ve Türk diasporası üzerine çeşitli sunumlar yapılacak. AK Akademi’den yapılan açıklamaya göre Türkiye’den Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Altkomisyon Başkanı ve AKP Milletvekili Zafer Sırakaya, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlter Astarcı’nın konuşmacı olarak katılacağı çalıştay, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya tarafından açılacak.

AK Akademi’den yapılan açıklama şöyle deniliyor: “Kamu yararı gözeten eğitim kurumumuz organizesindeki, eğitim fuarı ve çalıştayında gençlerimizle buluşmak istiyoruz. Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşması bağlamında Avrupa`daki Türk Sivil Toplum hedeflerine dair karşılıklı değerlendirmelerde bulunulacaktır.”