Yerel ve politik liderlerin yanı sıra FARC’lıların suikastlara uğradığı Kolombiya’da şiddetin dozu artıyor. Cauca bölgesinde yedi kişi daha öldürüldü.

Kolombiya’da bir katliam daha: Artık yeter

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kolombiya’da yolsuzluklara batmış Ivan Duque hükümeti Venezuela’ya karşı güçlenmek için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile müzakereler yürütürken ülkesinde hemen her gün suç örgütlerinin işlediği suikastlara yönelik hiçbir somut adım atmıyor.

35 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel ve politik liderlerin yanı sıra FARC’lıların da suikastlara uğradığı ülkede önceki gün yedi kişi suikast sonucu hayatını kaybetti. Cauca bölgesinde meydana gelen bu şiddet olayı, ülkede ay başından bu yana yaşanan katliam sayısını 11’e, hayatını kaybedenlerin sayısını ise 35’e yükseltti.


HÜKÜMET SORUMLU

Cauca İnsan Hakları Yaşam Ağı, söz konusu katliamla ilgili hükümeti işaret eden bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hükümetim bu katliamları ‘toplu cinayet’ olarak sınıflandırdığı açıklamalarını hiçbir açıdan kabul etmiyoruz, bu açıklamaları siyasi sorumluluk almamak için medyada dikkat dağıtıcı olarak görüyoruz" tepkisi verildi. Suikastlara karşı ülke genelinde düzenlenen protestolarda ise polis şiddeti sonucu 13 kişi eylemlerde hayatını kaybetmişti.

Duque hükümeti suikastlara karşı önlem almak yerine ülkenin birçok yerinde paramiliter kuvvetler oluşturup silahlandırdığı için eleştiriliyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, ülkede 2016’dan bu yana 215 eski FARC savaşçısı suikast sonucu hayatını kaybetti.