Kolombiya'da 28 Nisan'dan beri süren eylemlerin ardından hükümetle 17 saatlik bir toplantı yapan Ulusal Grev Komitesi, uzlaşma konusunda ilerleme sağladıklarını açıkladı.

Kolombiya'da hükümet eylemcilerle uzlaşmaya yakın

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kolombiya'da Duque hükümetinin açıkladığı vergi reformuna karşı başlayan eylemlilikler bugün 23. gününde. Dün hükümet yetkilileriyle görüşen Ulusal Grev Komitesi, halkın taleplerinin yerine getirilmesi konusunda ilerleme olduğunu açıkladı.

POLİS ŞİDDETİNİ DURDURUN

Komite adına konuşan Miguel Ceballos, 17 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, hükümeti halkın taleplerini dinleme konusunda uyardıklarını söyledi. Ceballos, eylemlerin barışçıl bir biçimde ilerleyeceğinin sözünü verdiklerini, karşılığında da hükümetin polis şiddeti konusunda somut adım atmasını talep ettiklerini belirtti.

Grev komitesi yetkililere Savunma Bakanının görevden almadığı takdirde, anlaşmayı sürdürmeyeceğini de belirtti. Duque hükümetinin Savunma Bakanı Diego Molano'nun sadece ordunun değil aynı zamanda isyan bastırma timlerinin de başında olduğunu belirten Ceballos, anlaşma masasının kalkmaması için hükümetin bu adımı atarak polis şiddeti konusunda samimi olduğunu göstermesi gerekiyor dedi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Anlaşma konusunda katedilen ilerlemeye rağmen, grev komitesi 26 ve 28 Mayıs tarihlerine yine eylem çağrısında bulundu. Bu çağrılarla, Duque hükümetinin taviz vermesi için baskının sürdürülmesi planlanıyor.

Birleşmiş İşçi Merkezi başkanı Francisco Maltes, insani iş, insani ücret, aşılamanın hızlanması, ulusal üretimin arttırılması, küçük ve orta işletmelere yardımların sağlanması için eylemde olmaya devam edeceklerini açıkladı.