Kolombiya'da eylemciler 7 Mayıs'ta Bogota şehrinde sömürgeci Gonzalo Quesada'nın heykelini yıkmıştı. Dün yıkılan heykelin yerine 2019'da polis tarafından katıldığı eylemde katledilen Dilan Cruz'un anıtı dikildi.

Kolombiya'da sömürgeci liderin yerine öldürülen eylemcinin anıtı dikildi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kolombiya'da eylemciler, yıktıkları sömürgeci Gonzalo Quesada'nın heykeli yerine 2 yıl önce polis tarafından katledilen Dilan Cruz için yapılan anıtı dikti.

7 Mayıs günü gerçekleştirilen genel grevde, Misak topluluğuna dahil yerli gruplar, Bogota şehr merkezinde sömürgeci Gonzalo Jimenez de Quesada'nın heykelini yıkmıştı. Ülkede eylemlere destek veren sanatçıların inisiyatifiyle, yıkılan sömürgeci heykelinin yerine, eylemlerde öldürülen Dilan Cruz için bir heykel yapıldı.

SÖMÜRGECİNİN YERİNE EYLEMCİ

Dilan Cruz'un heykeli, Quesada'nın heykelini yıkan yerli grupların yardımıyla aynı yere dikildi. Yeni heykelin bulunduğu Bogota şehir merkezi, aynı zamanda ülkede 28 Nisan'dan beri süren protestoların da yoğun olduğu bir yer.

Kolombiya'da Kasım 2019'da gerçekleştirilen daha iyi bir eğitim, daha iyi bir gelecek talepli eylemlerde, polisin saldırısı sonucu 18 yaşındaki lise öğrencisi Dilan Cruz hayatını kaybetmişti. Kafasına aldığı isabet sonucu kurtarılamayan Cruz'un ardından ülkenin pek çok yerinde eylem gerçekleşmişti.