Kolombiya Dışişleri Bakanı Claudia Blum, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Blum'un sebebini açıklamadığı istifası, eylemlerin başlamasından bu yana, Maliye Bakanı'nın görevi bırakmasının ardından gelen ikinci istifa oldu.

Kolombiya Dışişleri Bakanı istifa etti

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sokak eylemleriyle sarsılan Kolombiya'da eleştirilerin odağındaki Duque hükümetinde bir ayda ikinci istifa meydana geldi. Dışişleri Bakanı Claudia Blum, sosyal medyadan paylaştığı metinle görevi bıraktığını duyurdu.

Blum istifa sebebini açıklamazken, kamuoyunda sebep olarak ülkedeki eylemler gösterildi.

Bu ayın başlarında da hükümetin Maliye Bakanı Alberto Carrasquilla, hükümete ve vergi reformuna yönelik protestolardan ötürü istifa etmişti. Dışişleri Bakanının istifasıyla hükümette eylemler başladığından beri görevi bırakan bakan sayısı ikiye yükseldi.

Kolombiya'da hükümetin açıkladığı yeni vergi reformuna karşı 28 Nisan'da başlayan kitlesel eylemler, polisin şiddetli saldırısıyla ülkenin tamamına yayılarak doğrudan hükümet ve yoksulluk karşıtı bir protestoya dönüşmüştü.

Geçtiğimiz 15 günde 47 eylemcinin polis ve sivil saldırılarında hayatını kaybettiği protestolar, kent merkezlerinde kitlesel şekilde devam ediyor.