Kolombiya hükümeti ile ELN arasında barış görüşmeleri yeniden başladı

Kolombiya'da hükümet ile silahlı Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) arasında 2019'de askıya alınan barış görüşmelerinin yeniden başlayacağı bildirildi.

ELN heyeti ile Kolombiya hükümeti yetkililerinin, barış görüşmelerinde garantör ülke olmayı kabul eden Venezuela'nın başkenti Karakas'ta düzenlediği toplantı sonrası ortak bildiri okundu.

Tarafların vardıkları anlaşma maddelerini kapsayan bildiride, ELN ile Kolombiya'nın solcu Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hükümeti arasındaki barış görüşmelerinin kasım ayının ilk haftasından sonra başlayacağı belirtildi.

Bildiride, "Kolombiya hükümeti ve ELN için Kolombiya'nın barışı inşa etmek adına ihtiyaç duyduğu değişikliklerde toplumun bu sürece katılımı önemlidir." ifadesi kullanıldı.

Petro, tarafların imzaladığı bildiriyi Twitter hesabından paylaşarak, "Karakas'ta, garantör ülkeler Venezuela, Küba ve Norveç ile hükümetimiz ve ELN arasındaki barış görüşmeleri resmen yeniden başladı." açıklamasında bulundu.

Örgütlerle görüşmede Kolombiya hükümetinin temsilcisi Barış Yüksek Komiseri Ivan Danilo Rueda, Kolombiya'nın ilk solcu Cumhurbaşkanı Petro'nun, görevine başlamasından kısa bir süre sonra ELN mensuplarıyla görüşmek için Küba'nın başkenti Havana'ya gitmişti.