Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için haziranda komisyonun toplanması ve ara zammı belirlemesi bekleniyor. 6 aylık enflasyona göre artış yapılacağı, bu senaryoya göre asgari ücretin 10 bin ila 11 bin 500 lira arasında olacağı ifade ediliyor.

Komisyon haziranda toplanacak: Asgari ücrete ara zamda olası senaryo
Fotoğraf: AA

Yılbaşında 8.506 TL net olarak açıklanan asgari ücret için haziran ayında yeniden komisyonun toplanması ve yeni asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

Sabah'ın haberine göre, asgari ücret artışında belirleyici olan ise enflasyon rakamları olacak. Üç aylık enflasyon yüzde 12'yi geçmişti. Mayıs ayının üçünde açıklanacak Nisan ayı enflasyonu ile 4 aylık rakam da netleşecek. 

Yüzde 20'nin üzerinde gelmesi beklenen 6 aylık enflasyona göre artışın da yüzde 20-30 arasında olması bekleniyor. Bu civarda yapılacak bir artış ile net asgari ücret 11 bin lirayı geçmiş olacak. Rakamın 10 bin lira ile 11.500 TL arasında bir noktada netleşmesi bekleniyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mart ayında gerçekleştirdiği grup toplantısının ardından "Asgari ücrete ara zam olacak mı" sorusuna yanıt vermiş, temmuz ayında ara zam yapılacağının sinyalini vermişti.