Kazdağı Ekofest’te sayılı gün kaldı.‘Güneş bize yeter’ sloganıyla düzenlenen festivalin yeri ise baraj tehdidi altında olan Kirişlik Vadisi

Kömürü es geç güneş bize yeter

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin gerçekleştirdiği doğa festivali “Kazdağı Ekofestival”in dördüncüsü 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. “Güneş bize yeter” sloganıyla doğa severleri buluşturacak olan Ekofest’te bu sene enerji konusu konuşulacak. Festivalin başlangıç günü olan 15 Ağustos’ta alana girişler başlayacak ve festival boyunca sportif aktiviteler, atölyeler, paneller ve konserler olacak.

Zeytinli - Mehmetalan köyüne 4 kilometre uzaklıktaki Zeytinli Baraj Projesi’ne göre sular altında kalacak olan Kirişlik Vadisi’ndeki Kuzgun Camp’ta düzenlenecek olan Kazdağı Ekofest’e Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yüzlerce doğa severin katılması bekleniyor.

Her sene farklı bir temaya dikkat çeken ve Türkiye’nin bir çok yöresinden yaşam savunucularını bir araya getiren Kazdağı Ekofestivali’nin bu yılki teması enerji, sloganı ise “Güneş bize yeter.”

Çok sayıda söyleşi ve panel yapılacak
Festival programında da enerji temalı söyleşiler öne çıkıyor. 16 Ağustos Perşembe günü “Yenilenemez enerji” panelinde Pınar Demircan, Elif Cansu İlhan, Özlem Katısöz nükleer ve termik santrallar konusunda görüşlerini paylaşacak. Yine aynı gün Önder Algedik, “Sıfır enerjili kentler” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Festivalin destekçilerinden olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise ‘Yerel yönetimler ve enerji’ konusunu konuşacak.

Cuma günü de yine birçok önemli isim festivalde olacak. “Yenilenebilir enerji, ancak…” söyleşisinde Hasan Akyar ve Süheyla Doğan’la doğaseverlerin karşısında olacak. Yeşil BirGün yazarı Özgür Gürbüz ise “Nasıl bir dünya, hangi enerji” sunumuyla kamptaki yerini alacak. Gürbüz, Önder Algedik ile birlikte “Türkiye’de Enerji Politikaları” başlıklı bir sunum da gerçekleştirecek. Festivalde cumartesi akşamı da Kazdağı Doğa Koruma Ödülleri sahiplerini bulacak.

Konserlerin ve çeşitli atölyelerin de yapılacağı festivalin tam programı ve detaylı bilgi için www.kazdagiekofest.com adresini ziyaret edebilirsiniz.