Konak 1. İlçe Seçim Kurulu dün verdiği karar ile İzmir Barosu’nun Olağan Genel Kurul’un 18.10.2020 tarihinde yapılması talebini, İzmir 1. İdari Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen reddetti.

Konak 1. İlçe Seçim Kurulu, İdari Mahkeme kararını tanımadı: İzmir Barosu'nun talebini reddetti!

AYCAN KARADAĞ

Konak 1. İlçe Seçim Kurulu, İzmir Barosu’nun 17-18 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı ilan edilen Olağan Genel Kurulu’nun 1 Aralık 2020 tarihine ertelenmesi kararının yürütmesini durduran İzmir 1. İdari Mahkemesi’nin kararını tanımadı.

Konak 1. İlçe Seçim Kurulu dün verdiği karar ile İzmir Barosu’nun Olağan Genel Kurul’un 18.10.2020 tarihinde yapılması talebini reddetti. İlçe Seçim Kurulu ret gerekçesinde “erteleme kararı verilen bir genel kurula ait seçim iş ve işlemlerinde tüm üyelere yeniden ulaşmak ve kısa sürede duyuru yapmak hem yasal hem de uygulama yönünden mümkün” olmadığını gösterdi.

Karara tepki gösteren İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, “Burada başarılı olurlarsa yerel ve genel seçimlerde de sandıkları kaçırmaktan çekinmeyeceklerdir” dedi. Cumhuriyetçi grubun adayı Avukat Mustafa Çetin ise, “Bu karar hukuka uygun değil. Hukuk içinde mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİR DAHA GENEL VE YEREL SEÇİMİ GÖREMEYİZ”

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, hukuk devletinin çivisi çıktığını belirterek, “Mahkemeler birbirini tanımıyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Artık bu ülkede yaşayanların hukuk güvenliğinden bahsetmek artık mümkün değil. Sürecin başından beri hukuka aykırı bir süreç yaşanıyor. Baro olarak baştan beri bir konuya işaret ediyoruz; demokrasimiz büyük tehlike altındadır. Bugün barolara yapılan şey bir provadır. Önümüzdeki genel ve yerel seçimlerin bir provası. Burada başarılı olurlarsa yerel ve genel seçimlerde sandıkları kaçırmaktan çekinmeyecekler. Bu karara tüm toplumun tepki göstermesi gerekiyor. Yoksa bir daha genel ve yerel seçimi göremeyiz. Bu da hukukun ölmesi demektir. Biz bu kararı tanımıyoruz. Bu baskıcı yönetimi kabul etmiyoruz” dedi.

konak-1-ilce-secim-kurulu-idari-mahkeme-kararini-tanimadi-izmir-barosu-nun-talebini-reddetti-793420-1.
Fotoğraf: Av. Özkan Yücel

Cumhuriyetçi grubun adayı Mustafa Çetin de, “İzmir 1. İdare Mahkemesince baroların genel kurullarının ertelenmesine ilişkin karara dayanak işlemden yönünden yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olmasına rağmen, ilçe seçim kuruluna bu hafta sonu genel kurulumuzun yapılmasına yönelik başvurumuz reddedilmiştir. Bu karar hukuka uygun değil Hukuksuz karara karşı hukukun içinde mücadelemize devam edeceğiz. Yasal süreci sonuna kadar kullanacağız” şeklinde konuştu.

konak-1-ilce-secim-kurulu-idari-mahkeme-kararini-tanimadi-izmir-barosu-nun-talebini-reddetti-793421-1.
Fotoğraf: Av. Mustafa Çetin