Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevdeki iki yılını değerlendirirken tüm zorluklara rağmen hedeflerinin yüzde 65’ini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Hedeflerimizin yüzde 65’ini gerçekleştirdik

Aycan KARADAĞ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevde geride bıraktığı 2 yılda hayata geçirdiği projeleri ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlattı. İzmir’in kalbi Konak’ta görev yapmanın gururunu yaşadığını dile getiren Batur, “Zor bir süreç geçirdik. Tüm bu zor süreçlere rağmen iki yıl içerisinde hedeflerimizin yüzde 65’ini gerçekleştirdik. Kentsel dönüşümle ile ilgili bugüne kadar pek bir şey yapılmamış. Bununla ilgili bir yıl içerisinde 500 hektarlık bir alanın planlamasını yaptık. 300 hektarlık alan Gültepe Bölgesi. 14 mahalleyi ilgilendiriyor. Planlarımız hazır. Planlarımızla ilgili itirazlar da değerlendi ve şu anda parselasyon çalışmalarına yani hisselerin, vatandaşlarımızın imar haklarının değerlendirileceği aşamadayız. Yani Gültepe bölgesinde yapacağımız kentsel dönüşümün anayasasını bitirdik” dedi.


Beştepeler bölgesinin de planlamasını tamamladıklarını söyleyen Batur, “Planlar uygulandığında özelikle bu bölgede yaşayan insanların yaşam kaderleri değişecek. İnsanların nefes alacak yerleri yok. Onun için, bu planların uygulamaya geçmesiyle kentin çehresi değişecek, görsel kirliliği ortadan kalkacak ve en önemlisi de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız sosyal donatı alanlarına, yeşil alanlara sahip, insanca yaşamanın onurunu yaşayacaklar. İzmir’e gelenler, Yeşildere Caddesi’nden geçenler hep kentimizi eleştirmiştir; bu bölge neden gecekondularla kaplı diye. İşte görsel kirliliğin ortadan kalkacağı ve insanların insanca yaşayacağı bir planlama çalışmasını da bitirdik” şeklinde konuştu.

Batur, Agora, Kemeraltı ve Basmane altın üçgen bölgesini ayağa kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, “Konak’ta tescilli tarihi 3 bin 500’e yakın bina var. Bu binaların aynı anda restorasyon yapılması mümkün değil. Kamulaştırdığımız, vatandaşların bize bağışladığı her türlü binanın restorasyonunu yapıyoruz. İki Çeşmelik’e ismini veren iki çeşmeyi restore ediyoruz. Çakaloğlu Han’ın restorasyonuna başlıyoruz. İstiklal okulu restorasyonu tamamlandı. Orayı gençliğe yönelik bir inovasyon merkezi yapacağız” dedi.

Batur Konak’ta Roman yurttaşların sorunlarının ortadan kaldırılması noktasında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı. İzmir’in en güzel engelsiz yaşam köyünü hayata geçirdiklerini ifade eden Batur, “300’e yakın engelli ve down sendromlu gencimiz eğitim görüyor. En kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemiz kendi içinde kadın kooperatifini kurdu. Semt merkezlerinde ürün yapan kadınların evlerine katkı sağlayacak satışları yapacakları bir yer haline getirdik. STK’larla iş birliği dedik. Yaptığımız projeler ve etkinliklere baktığımızda çoğu STK, sivil inisiyatif ve kadın dernekleriyle yaptığımızı görürsünüz” dedi.