Konak’taki iki yıllık hizmet dönemini siyaset ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Motivasyonumuz tam, heyecanımız yerinde. Konak’ta çok daha güzel işler yapacağız. Konak’ta yolumuz uzun, asla yorulmayız” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Batur: Motivasyonumuz tam, heyecanımız yerinde


BİRGÜN EGE

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ikinci hizmet yılını siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensuplarının katıldığı toplantıda değerlendirdi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı konuşan Batur, Konak’ta belediye başkanlığı yapmaktan onur duyduğunu vurguladı.

Konak’ta üç temel tema belirlediklerini ve bu temaları ilke edinerek hizmet ürettiklerini anlatan Başkan Batur, bu ilkeleri kentsel dönüşüm, tarihi ayağa kaldırmak ve dezavantajlı kesimlere öncelik olarak sıraladı. Konak’ta göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları başlattıklarını ifade eden Başkan Batur, ilk olarak Gültepe planlarını tamamlayarak, kentsel dönüşümün anayasasını hazırladıklarının altını çizdi. Batur, hem Konak hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinden oybirliği ile geçen Gültepe imar planlarında parselasyon aşamasında olduklarını dile getirdi.

Gültepe’nin ardından Beştepler Bölgesi imar planlarını da hazırlayarak Konak Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçirdiklerini hatırlatan Başkan Batur, kentsel dönüşüm ile Beştepeler’in kaderinin ve kentin çehresinin değişeceğini söyledi ve bölge halkının da yeşil alan, sosyal donatı ve modern binalar ile daha iyi bir yaşama kavuşacaklarını ifade etti. Başkan Batur, sırada Gürçeşme birinci ve ikinci etap planları ile Yenişehir-Mersinli bölgesinin olduğunu ifade ederek “Konak Belediyesi olarak kentin değişime, dönüşümüne ihtiyacı olan alanlarındaki planlama çalışmalarını yaklaşık 6 ay içinde neticelendirmiş olacağız. Verdiğimiz sözlerin en önemlilerinden bir tanesini yerine getirmiş oluyoruz” dedi.

KRİZ BELEDİYECİLİĞİ

Pandemi ile beraber İzmir’de yaşanan deprem felaketi, sel ve diğer afetleri de hatırlatan Başkan Batur, kriz belediyeciliğini öğrendiklerini ifade etti. Batur, “Maalesef geçtiğimiz yıl bugünlerde bir pandemi sürecini de yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. 11 Mart’tan sonra da hiçbir yerel yönetimin, ülkenin başına gelmeyen bir felaketi bertaraf etmek, öncelikle halkın sağlığını düşünmek, halkın ihtiyaçlarını gidermek, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için önemli çalışmalar yaptık. Bir kriz belediyeciliği olayı ortaya çıktı. Krizlerle başa çıkabilecek tecrübeyi de kazanmaya başladık” dedi.

1 Haziran’da başlayan ilk normalleşme süreci ile birlikte düğmeye bastıklarını ve hiç ara vermeden projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Başkan Batur, sözlerine şöyle devam etti:

“Normalleşme sürecinde, seçim döneminde sözlerini verdiğimiz projelerimizi tamamladık. 1 Haziran itibari ile ihalelerimizi gerçekleştirdik ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Toros Sosyal Tesisimizi tamamladık, pazaryerini hizmete açtık. Gültepe Spor Tesisi’ni de ay sonunda teslim alıyoruz. Çocuklarımıza dönük Çınarlı'daki rekreasyon alanımızda bir bilim merkezi kuruyoruz. Bununla ilgili ihalemizi yaptık. En önemli bölgemiz Altın Üçgen dediğimiz, Agora, Kemeraltı ve Basmane. Konak’ta 3 bin 500'e yakın tescilli binamız var. Bunların hepsinin aynı anda restorasyon görmesi mümkün değil. Ama biz kamulaştırdığımız, vatandaşın bize bağışladığı, vatandaşın hizmetinde kullanabileceğimiz her türlü binanın restorasyonunu yapıyoruz. Kıllıoğlu Hamamı, kültür merkezi olacak. Silahhane binası semt merkezi olacak. İkiçeşmelik’e ismini veren iki çeşmeyi restore ediyoruz. Konak'ta 50 bini aşkın roman vatandaş yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın hayata tutunabilmeleri, eğitime kolay ulaşabilmeleri noktasında birçok proje yapıyoruz. Yenişehir’de restore ettiğimiz binayı 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman Kültür Merkezi olarak hizmete açacağız. Tarihi Kemer İstasyonu Gençlik Destek Merkezi olacak. Binamız tamamlandı, pandemi sürecinin tamamlanmasının ardından hizmete açılacak. Engelliler bizim için çok önemli. Engelsiz Yaşam Köyü’müzü hayata geçirdik. Burada 300'e yakın zihinsel engelli ve down sendromlu çocuğumuz tedavi görüyor. Oradaki bir çocuğumuz burada tedavi görerek yürümeye başladı. İşte belediyecilik dediğimiz tam olarak bu. STK'lar, dernekler ile sürekli işbirliği içindeyiz. Yaptığımız etkinliklere ve projelere baktığımızda bunu görüyoruz.”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Birlikte Konak” anlayışı ile hizmet üreterek geçirdikleri iki yılı anlattığı sunumunu tamamlarken, Konak’ta yapılacak daha çok iş olduğunu, heyecanlarını kaybetmeden ve yorulmadan hizmete devam edeceklerini vurguladı.