Konak Belediyesi arama kurtarma ekibi kuruyor

BirGün EGE

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başta deprem olmak üzere olası afetlere karşı hazır olunması için bir süredir meslek odalarıyla yaptığı görüşmelerin ardından şimdi de AKUT ile bir araya geldi. AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut’u makamında konuk eden Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak her zaman göreve hazır olduklarını ve ellerini taşın altına koyarak başta arama kurtarma ekibi olmak üzere acil durum ve afet yönetimine ilişkin gerekli hazırlıklara bir an evvel başlayacaklarını söyledi.

Konak Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda belediye bünyesinde afet durumunda görev yapacak bir arama kurtarma ekibi kurulması kararlaştırıldı. Eğitimlerini AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir şubesinin üstleneceği ekip, deprem anında enkazdan kurtarma görevi yapacak şekilde yetiştirilecek.

Öte yandan ilçedeki mahallelerde de nüfusa oranla belirlenecek sayılarda, belli yaş gruplarından gönüllüler arasında, deprem ve afetlerde arama kurtarma ekiplerine destek verecek mahalle gönüllüleri oluşturulacak. İzmir’in deprem kuşağında olduğunu, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek ve hazırlıklı olmak gerektiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de kaybedilecek zaman olmadığını belirtti. BirGün EGE