Reuters, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerdeki seçmen tercihlerine ilişkin bir haber yayımladı. Haberde yaklaşık 5 milyon seçmenin ilk kez oy kullanacağı hatırlatılırken bu seçmenler arasında Erdoğan'ın desteğinin diğer yaş gruplarına göre daha düşük olduğuna dikkat çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi
KONDA araştırmacısı Bakırcı: Öfkeli ve umutsuz genç seçmen belirleyici olabilir

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerdeki seçmen tercihlerine ilişkin bir haber yayımladı. Haberde yaklaşık 5 milyon seçmenin ilk kez oy vereceği hatırlatılırken bu seçmenler arasında Erdoğan'ın desteğinin diğer yaş gruplarına göre daha düşük olduğu ve genç seçmenlerin sonuçta belirleyici olabileceği görüşlerine yer verildi. 

Reuters'a konuşam kamuoyu araştırma şirketi KONDA araştırmacısı Erman Bakırcı, Erdoğan'ın genç ve ilk kez oy kullanacak seçmenler arasındaki oy oranının diğer yaş gruplarına göre daha düşük olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

"ÇOK ÖFKELİ VE UMUTSUZ BİR KESİM"

Genç seçmenleri Türkiye toplumunun 'çok öfkeli ve umutsuz' bir kesimi olarak tanımlayan Bakırcı, bu kadar büyük bir blok oldukları için sonuçta belirleyici olabileceklerini ifade etti. 

Bakırcı, "Internet ve sosyal medya aracılığıyla Avrupa'daki akranlarının neler yaptığını ve hangi fırsatlara sahip olduklarını görüyorlar. Aralarındaki farkın açıldığını görüyorlar ... Sosyal, ekonomik ve yasal güvenceden yoksunlar. Bu durumdan kurtulmak istiyorlar" dedi.

"BU ŞEKİLDE YAŞAMAYA ALIŞTIĞIMIZ İÇİN FARK ETMİYORUZ"

Haberde Yunus Efe isminde 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin görüşlerine de yer verildi. 

"İfade özgürlüğü konusunda kesinlikle endişeliyim. Aslında bunu her gün yaşıyorum ama bu şekilde yaşamaya alıştığımız için fark etmiyoruz" diyen Efe, sosyal medya paylaşımlarını beğenmeden ya da paylaşmadan önce iki kez düşündüğünü anlattı.