Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, iptal edilen konserler ve festivallerin ardından bir açıklama yaparak konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti. Müzisyen Göçer, "Telif zararımızı tazmin edici davalar açacağız" dedi.

Konser iptalleri yargıya taşınıyor
Fotoğraf: AA

Art arda iptal edilen konserler ve festivallerin ardından Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, iptallere karşı tazminat davası açacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet'in haberine göre, “Bütün bu festivallerde eserler kullanılıyor, bunlar bizim üyelerimizin eserleri ve biz bunlardan telif alıyoruz. Dolayısıyla bu iptallerin tamamı mali, maddi olarak bizim bütün üyelerimizin telif alamamasına sebep oluyor ve maddi olarak bizi etkiliyor" diyen Göçer, "Biz bunlara ilişkin olarak tamamen bunu iptal edenlere karşı zararımızı tazmin edici davalar açacağız. Eser sahibinin, yorumcunun, organizatörün, o organizasyonun, festivalin bütün emekçilerin hepsinin ciddi maddi ve hak kayıpları var burada, bunların yani eser sahiplerinin haklarının takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

Göçer, ilgili makamların zararı karşılaması gerektiğinin altını çizerek, "Biz bu iptallerin tazminat davalarının takipçisi olacağız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Son olarak şarkıcı Aleyna Tilki’nin 24 Eylül Cumartesi günü vereceği konseri, Tilki’nin İstanbul’da yapılan LGBTİ+ karşıtı yürüyüşüne yönelik verdiği tepki nedeniyle MHP’li Osmancık Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise iptal edilen konser ve festivaller için, “Eğer haksız bir uygulama olduğu düşünülüyorsa, hukuk yoluyla karar düzeltme talep edilebilir” demişti.