Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin okullardaki cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Valilik daha önce sanatçı Mem Aratat'ın konserini de iptal etmişti.

Konser iptallerinin ardından: Bursa Valiliği'nden bir yasak da cinsiyet eşitliği konulu resim yarışmasına

Eğitim Sen Bursa Şubesinin okullarda yapacağı toplumsal cinsiyet eşitliği temalı resim yarışması Bursa Valiliği tarafından iptal edildi.

Resim yarışmasını Valiliğin iptal ettiğini duyuran Eğitim Sen, “Eğitim Sen, Bursa Şubemizin okullarda gerçekleştireceği toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması, gerici çevrelerin ve yandaş sendikanın yoğun baskısı sonucu, valilik tarafından iptal edildi. Okullarımız birçok vakfın etkinliklerine açılıyorken, alınan bu kararı protesto ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Resim yarışmasının iptalini Bursa Valiliği şu açıklamayla duyurdu:

“Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/2022 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik Onayı ekte gönderilmiştir.”

MEM ARARAT'IN KONSERİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Sanatçı Mem Ararat’ın 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde vereceği konser de Bursa Valiliği tarafından “kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek iptal edilmişti. Ararat, iptal haberinin ardından bir paylaşım yaparak, “Kürtçe’nin bütün ağız ve lehçelerinden şarkılarımızı söylemeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.