Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kimseye haber verilmeden taşınacak. Öğrenciler ve akademisyenler karara tepkili. Öğrenciler, okulun yeni konumunun yerleşim yerlerinden oldukça uzakta olduğunu söylüyor.

Konservatuvar adeta kaçırılıyor: Duyuru yapılmadan 10 km uzağa taşınıyor

ANIL ATAŞ

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın şehir merkezinde bulunan Anıtpark yerleşkesinden 10 km uzaklıktaki Kullar Meslek Yüksek Okulu’na taşınacak olması, öğrenciler ve akademisyenlerin tepkisini çekti. Konservatuvar 2019-2020 öğretim yılında Şehit Ast Sb. Ömer Halisdemir yerleşkesine taşınacak.

Öğrenciler okul yönetiminin seçtiği yeni kampüs alanının, fiziki ve akademik koşullarının yetersiz olduğunu söyledi. Ulaşım masrafının ve süresinin iki katına çıkacak olması da veliler için bir başka çileye sebep olacak.

ŞEHRİN MERKEZİNDEYDİK

BirGün’e konuşan öğrencilerden Ö. B., “Fakülte şehir merkezindeydi. Öncesinde hiç duyuru yapılmadan şehir merkezinden 10 kilometre uzaktaki kırsal bir alana taşındı. Konservatuvarda ortaokul ve lise öğrencileri de olduğu için onların aileleri de duruma tepkili. Okulun şu anki konumu öğrencilerin yerleşim yerlerinden oldukça uzakta bir yer. Ulaşım va barınma masrafları katlanacak” dedi.

Bir başka okul öğrencisi O.Y. ise konservatuvarın şehir merkezindeki yerinin sanat üretmek isteyen öğrenciler için bulunmaz nimet olduğunu, sanatın şehirden uzaklaştırılmaması gerektiğini savundu.

Konuya ilişkin bilgi veren konservatuvar yetkilileri henüz taşınma gibi bir durum olamadığını ancak böyle bir plan olduğunu söyledi.