Konservatuvar yerinde kalsın

Genç BirGün

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrenciler tepki göstermeye devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, geçen hafta tepkilerini ortaya koymak için bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinden Ekim Deniz Akararslan konservatuar binasının taşınması gündemine dair BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Konservatuar öğrencileri ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı birimi olarak içinde eğitim gördüğümüz bina eski hal binası. Biz öğrenciler de 37 yıldır bu binada eğitim görüyoruz. Şimdi bu binada resmi olmayan yazışmalarla kalmaya devam ettiğimiz söyleniyor. Artık süremizin dolduğu aktarılıyor.”

Kira ödemeyen kiracılarız

Akarslan sözlerini şöyle sürdürdü. Biz okulumuzda bir nevi kira ödemeden kiracı gibiyiz. Belediye, artık binadan çıkmamızı isteniyor. İstanbul Üniversitesi’nin kayyum rektörü Mahmut Ak da bu meseleyi çözme odaklı bir adım atmıyor. Okulun özneleri olan eğitmenler ve öğrencilerle iletişime geçmiyor ya da bir çözüm sunmuyor. Zamanında bize kayyum rektör Mahmut Ak tarafından sunulan çözüm bizi Avcılar kampüsüne taşımak olmuştu ama orada da eğitmenlerle bir mutabakata varılamamıştı. Çünkü konservatuar eğitimi, sanat eğitimi dediğimiz durumun konumu öğrenciler ve eğitmenler açısından önemlidir.” n Genç BirGün