Malatya’da depremzede Zeliha Çelikkaya, AFAD’dan alması gereken yardımın başka bir depremzedeye verildiğini ileri sürdü. Çelikkaya, yardım toplanarak alınan konteynerine ise yer gösterilmediğini söyledi.

Konteyner yeri bile gösterilmiyor
80 yaşındaki afetzede Zeliha Çelikkaya, kanserle mücadele ediyor. (Fotoğraf: BirGün)

Berkay SAĞOL

Depremlerden etkilenen kentlerdeki afetzedelerin yaşadığı mağduriyetler devam ediyor. Kentin Doğanşehir ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki kanser hastası depremzede Zeliha Çelikkaya, evi yıkıldıktan sonra AFAD tarafından alması gereken yardımın başka bir depremzedeye verildiğini ileri sürdü. Çelikkaya, yardımlar sayesinde kendisine satın alınan konteyner için de yetkililere ulaşamadığını belirterek, yer gösterilmediğini kaydetti.

Yaşadıklarını BirGün’e anlatan Çelikkaya şunları söyledi: “Depremden sonra Mersin’e gittim. Bir süre sonra geri döndüm ve AFAD’ın verdiği yardımlara başvurdum ancak yapılan bir hatadan dolayı benim almam gereken yardımları başka birisinin aldığını öğrendim. O günden beri konteynerde kız kardeşimin yanında kalıyorum. O da köye gidecek ve sokakta kalabilirim. Tanıdıklarımız sayesinde gelen bağışlarla bir konteyner satın aldık ancak onun için bana yer göstermiyorlar. Önceki gün belediye ‘konteyner kentin yanına koyabilirsin’ dedi ama sonrasında Doğanşehir Kaymakamlığı ‘Kaldıracaksınız’ dedi. Kanser hastasıyım, hastaneye gidip gelmem gerekiyor. Yerimin belli olması, kontrollerimin düzenli yapılması lazım. Ben hiçbir yere sığamadım.”

ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

AFAD tarafından yapılan yardımlardan da faydalanamadığını belirten Çelikkaya, “Bana yardımı alan kişiyi şikâyet etmemi söylediler. Bizim sorunlarımızı çözmeleri gerekirken bir de bizleri birbirimize düşürmeyi teklif ediyorlar. Ben gidip depremzede olan başka bir komşumu nasıl dava edebilirim? Benim kira kontratım, faturalarım var, ona rağmen çözüm üretilmiyor” dedi.

Çelikkaya’nın oğlu Hakan Çelikkaya da “AFAD’ın hatasından dolayı o dairede başka bir kişi daha oturuyor şeklinde gözüküyor. O da depremzede ve verilen yardımlar ile konteyneri almış. Bir haftadır geziyoruz ve annem hiçbir yerde hakkını alamadı. Konteyner için bize yer göstermiyorlar. Burada vinç bulmak zaten zor ve çok pahalı, bulduğumuz zamanda böyle bir problem yaşadık. Yetkililere ulaşmak ve yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.