Konuşma da belge de gizli

11 yaşında şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a ilişkin 2 yeni önemli bilgi çıktı. Bilirkişi raporuna ilişkin evraklardan birine göre, kullandığı bilgisayarda intihara ilişkin doküman yok. Bu eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun “Rabia Naz Vatan’ın intihara neden olan Mavi Balina oynadığını duydum” iddiasını çürütüyor. Bir diğer belge ise “nedense”, “Gizli” ibareli… İletişim kaydına dayanan belgede, Şaban Vatan’ın abisi Muhammed Vatan ve yine Somuncuoğlu, telefon ile görüşüyor. Somuncuğolu, amca Vatan’a, “Telefonlarımız dinleniyor, bunu konuşmayalım” diyor.

İntihar eğilimi yok

Rabia Naz Vatan’ın bilgisayar incelemesine ilişkin, 1 milyonun üzerinde dokuman incelendiği aktarılan belgede şu ifadeler geçiyor: “İntihar, intihara teşvik, atlama, uzağa atlama, taciz, şantaj, cinsel içerik, cinsel içerikli konuşma, korkutma, melankolik ruhsal çöküntü veya suç teşkil edebilecek, resim, video, dükümün, yazışma, arama sayfa, sosyal aktivite ve benzeri kayıt bulunamadığı değerlendirilmiştir.”

Konuşma da evrak da gizli

Diğer belge ise iletişim dinlenmesi ve kayda alınması konusunda… Giresun Görele Sulh Ceza Hakimliği Mahkemesi tarafından verilen 15 Haziran 2019 tarihli 2018/525 soruşturma sayılı iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kargının uygulanması sonucu ulaşılan bilgilere göre, Somuncuğlu ve amca Vatan telefonda görüştü. Kayda göre; Somuncuoğlu, Vatan’a, “Bunları telefonda konuşmayalım” diyor.

İşte o görüşmeden:

Coşkun Somuncuoğlu: Ben onu telefonda görüşmek istemiyorum
Muhammet Vatan: Hee
Coşkun Somuncuoğlu: Çünkü bizim zerre kadar yok. Sen ara yani neyse telefonda konuşmayalım. Telefonlarımız ‘dinleniyi’.