Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na söylediği ‘Alçak, şerefsiz, hain’ sözlerini ‘iade eden’ CHP’li Özkoç hakkında 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Erdoğan’a tepki gösteren Özkoç, “AKP Genel Başkanı olarak konuşuyor ancak Cumhurbaşkanlığı zırhını kullanıyor” dedi

Konuşurken AKP başkanı eleştirilince Cumhurbaşkanı

Hüseyin Şimşek

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kullandığı, “Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerini kendisi hakkında kullanan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında 1 milyon TL’lik tazminat davası açıldı. Erdoğan, Özkoç hakkında suç duyurusunda da bulunurken devreye giren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Özkoç hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi ile ilgili açıklama yaptı. Gül, “Fezleke bakanlığımızca imzalanarak Meclis’e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir” ifadelerini kullanırken, Özkoç, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş’u Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etti.

TÜİK SEPETİNE EKLENSİN

TBMM Genel Kurulu’nda saldırıya uğrayan dokunulmazlığının kaldırılması tehdidi ile karşı karşıya kalan Özkoç, yaşananları BirGün’e değerlendirdi. Özkoç, “Türkiye tarihinin en pahalı basın toplantısını gerçekleştirdim” dedi. Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaretlerin bundan böyle karşılıksız kalmayacağını ifade eden Özkoç, “Ben, Erdoğan ne dediyse aynısını tekrar ettim. Bir tane fazla kelime kullanmadım. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı’nın önemini bir kez daha gördük. AKP Genel Başkanı sıfatı ile konuşuyor ancak Cumhurbaşkanlığı zırhını kullanıyor” dedi.

Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kılıçdaroğlu yerine kendisinin yanıt vermesini “yanlış bulan” AKP’lileri ve kendisi hakkında hazırlanacak fezlekenin derhal Meclis’e sevk edileceğini açıklayan Adalet Bakanı Gül’ü de eleştirdi. Özkoç, “AKP’li Mahir Ünal, genel başkanımıza hakaret edince sesini çıkarmayanlar şimdi eşit makam kavramından bahsediyor. Bunların hiçbir önemi yok. Adalet Bakanı Gül ise adli süreci yönlendirmek için açıklamalar yapıyor. Tüm bunlar, bizim mücadelemizi engelleyemeyecek. Bence TÜİK enflasyon sepetine bir an önce ‘Cumhurbaşkanı’na muhalefet etmek’ kalemini de eklesin, çünkü giderek bedeli ağırlaşıyor” diye konuştu.

***

Erdoğan’a 5 kuruşluk dava

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 kuruşluk dava açacağını açıkladı. Öztrak, “Genel Başkanımız, AK Parti Genel Başkanı’na ‘ederince’ dava açmaktadır. Erdoğan’a 5 kuruşluk dava açılacak” dedi

Dava açılması kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmayları arasında yapılan toplantıda kararlaştırıldı. CHP Sözcüsü Öztrak, “Saray’dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç’a yönelik planlı bir saldırı ve linç girişimi yaşandı. AK Parti Grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunun arkasına saklanarak hiçbir edep sınırı gözetmeden Genel Başkanımıza hakaret etmiştir. AK Parti Genel Başkanı’na soruyoruz, ‘Askerimizi hava üstünlüğü olmadan neden İdlib’de dar bir bölgeye hapsettiniz?’ Cevap, ‘Bunu soran şerefsizdir?’ oluyor. Biz bu soruları milletimiz adına soruyoruz” diye konuştu.

***

Saldırganın elinde kırık

konusurken-akp-baskani-elestirilince-cumhurbaskani-697273-1.

Kavga sırasında CHP milletvekili Engin Özkoç’un kafasına yumruk atan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın elinde üç parçalı kırık olduğu öğrenildi.