Konya'da askeri eğitim uçağı, kuş çarpması sonucu düştü. Uçaktan paraşütle atlayarak sağ kurtulan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konya'da askeri uçak düştü
Fotoğraf: DHA

Konya Karatay ilçesi cezaevi yakınlarında Türk Yıldızları'na ait F-5 askeri eğitim uçağı, kuş çarpması sonucu düştü.

İhbar üzerine Konya-Adana karayolu civarına ekipler sevk edildi.

Uçaktan paraşütle atlayan pilotun sağ olarak kurtulduğu belirtildi. Kontrol amaçlı, ambulansla hastaneye kaldırılan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kazanın kuş çarpması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "'Türk Yıldızları'na ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya'da kaza kırıma uğramıştır. Pilotumuz uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulmuş, gerekli kontrol ve tedavisinin yapılması için hastaneye sevk edilmiştir. Pilotumuzun sağlık durumu iyidir" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada ise "3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'na bağlı eğitim uçağı, 12.40 sıralarında Karatay ilçemiz Tatlıcak mevkisinde düşmüştür. Kaza sonucu can kaybı bulunmamakta olup, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.