Konya'nın Meram ilçesinde, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda katledilen 7 kişi son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye AKP, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP'nin yetkilileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Konya'da katledilen yurttaşlar son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın Meram ilçesinde, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda katledilen 7 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları'nın cenazeleri, merkez Karatay ilçesinden Saraçoğlu Mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Dedeoğulları ailesinin yakınları ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığındaki CHP heyeti, AKP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin yetkilileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

konya-da-katledilen-yurttaslar-son-yolculuguna-ugurlandi-904871-1.

SANCAR: SORUN IRKÇI ZİHNİYET VE HALKLAR ARASINDA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cenaze töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Elbette ortada Kürt-Türk çatışması yoktur. Sorun ırkçı zihniyet ve halklar arasıdır" diyen Sancar, şunları söyledi:

"Sorun Kürtlere yönelik ırkçı politikalardır. Bu politikalar iktidardan medyaya her alanda işletilmektedir. Biz halkların eşitliğini savunuyoruz. Bunun gündeminde de mutlaka adalet olmalıdır. Adalet olmadan birlikte yaşamı zehirleyecek politikaları yürütme imkanları olacaktır. Biz bunu sonuna kadar savunuyoruz. Ortada halklar arası sorun var diyenler, bu sorunu yaratan ırkçı politikalar, uygulamalar, tahrik ve kışkırtma yönetimidir. Dünden beri acımız bu kadar derinken, yandaş medyanın her kanalında bu devam ediyor. Bu ülkede halkların eşit birlikteliğini, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamasını en güçlü savunan bizleriz. Bu ülkede halklar arasında birlikteliğini kurmakta kararlıyız. Eğer hakikati arıyorsanız, katledilen insanlarımızın akrabalarına, komşularına sorun, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ilk saldırıdan sonra alınan ifadelere bakın."