AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe kürekle köpeğe vurarak ölümüne sebep olan Murat Bacak ve köpeği yerde sürükleyen Sefa Çakmak hakkında 6'şar yıla kadar hapis istemi cezasıyla hazırlanan iddianame 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Konya'da köpeğe işkence edenler hakkında hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, bir köpeğe kürekle vurarak öldüren 27 yaşındaki sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren 28 yaşındaki Sefa Çakmak hakkında, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkemenin duruşma tarihini önümüzdeki günlerde belirlemesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki Murat Bacak isimli görevli, bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne sebep olmuştu. Sefa Çakmak ise köpeği yerde sürüklemişti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. ve merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Y.K. açığa alınmıştı. Olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı bildirilmişti.

ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Kasım'da 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti sonunda yaptığı konuşmada Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni övmüştü.

Erdoğan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanları toplanmalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor" demişti.