Konya’da sendika mücadelesine polis engeli

EMEK SERVİSİ

Konya’da otomotiv tedarik sektöründe faaliyet gösteren Kentpar Otomotiv fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikası’yla örgütlü olduğu için Kod-46 ile işten çıkarılan emekçilerin fabrika içerisinde başlattığı direnişe polis müdahale etti.

Yaklaşık 140 işçinin 5 gündür fabrikadan ayrılmayarak başlattıkları eylemde, işverenin ihbarı üzerine gelen polisler tarafından işçiler fabrika dışına çıkarıldı. İşyerindeki mobbing, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, sendikalı olarak işe iadeleri gerçekleşene kadar direneceklerini belirtti.

Fabrika içerisinde sendikalı oldukları duyulduktan sonra şirket yönetimi tarafından sendikalı işçilerin belirlenmesi için emekçilerin e-devlet hesaplarına girildiği aktarıldı. Örgütlü oldukları için baskı, tehdit ve mobbingle karşılaştıklarını belirten işçiler, her şeye rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyledi. BirGün’e açıklamada bulunan Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan, müdahalenin haksız olduğuna dikkat çekti. İşçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığını söyleyen Ilgan, direnişlerine devam edeceklerini belirtti.