Mizah dergileri LeMan ve Uykusuz, bu haftaki kapaklarına, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta hayvanların işkence edilerek öldürülmesini taşıdı.

Konya’daki hayvan katliamı mizah dergilerinin kapağında: ‘Ne şehirlerden, ne kırlardan… Patili Devrim’

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanların işkenceyle katledilmesine yönelik tepkiler devam ediyor.

Haftalık mizah dergileri LeMan ve Uykusuz da Konya’daki vahşeti bu hafta kapaklarına taşıdı.

Uykusuz, kapakta “Tarım ve Orman Bakanlığı, işkence görüntülerinin ortaya çıktığı Konya Hayvan Barınağı’nda, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığını ve denetimlerde bir olumsuzluğa rastlanmadığını savundu” metniyle Bakan Vahit Kirişçi’nin yer aldığı bir karikatüre yer verdi.

konya-daki-hayvan-katliami-mizah-dergilerinin-kapaginda-ne-sehirlerden-ne-kirlardan-patili-devrim-1094307-1.

Leman dergisi de kapağında “Ne şehirlerden, ne kırlardan… Patili Devrim” başlığıyla Tuncay Akgün imzalı karikatürü paylaştı.

konya-daki-hayvan-katliami-mizah-dergilerinin-kapaginda-ne-sehirlerden-ne-kirlardan-patili-devrim-1094308-1.

***

NE OLMUŞTU?

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak yerde sürüklediği görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından söz konusu barınakla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Olaya ilişkin zanlılar Murat B. ve Sefa Ç. tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. ve merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Y.K. açığa alınmış, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı bildirilmişti.