Konya'daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan hayvan katliamı olayında, elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olan sağlık teknisyeni Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Konya'daki hayvan katliamı olayında istenen cezalar belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olan sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak (28) hakkında 'Bir ev hayvanına veya evcil hayvanğı kasten öldürme' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Kasım'da, 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyaretinde yaptığı konuşmada örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak yerde sürüklediği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu barınakla ilgili soruşturma başlatılmıştı.