Konya Katliamı davasında Avukat Atilla Kart, polis ve sanık Altun arasındaki 45 dakikalık görüşmenin kayıp olduğunu söyledi ve pazarlık iddiasına dikkat çekti.

Konya Katliamı’nda polisle pazarlık iddiası
Davadan sonra Konya Adliyesi’nin önünde açıklama yapıldı. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Konya’nın Meram İlçesi’nde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun ile katliama azmettirmekten Çalık ve Keleş ailesinden 9 kişinin tutuksuz yargılandığı davada 45 dakikalık telefon görüşmesi hâlâ kayıp.

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, tanık olarak dinlenen Mehmet Altun’a araç kiralayan firmada çalışan Muhammet Talha Göncü, sanığı daha önce tanımadığını belirtti.

Dedeoğulları ailesinin avukatı Atilla Kart, dosyaya giren Altun ve ailesi arasında geçen konuşmaları okudu. Altun’un konuşmalarda katliam nedeniyle herhangi bir pişmanlık veya üzüntü belirtemediğini ifade eden Kart, “Aile katile sürekli ‘Pişmanım de’ diyor çünkü katil pişmanlık belirtisi göstermiyor. Sanık Altun’un eşi Zehra Altun’un banka hesaplarının incelenmesini talep ediyoruz” dedi. Kart, Altun’un 2 Ağustos 2021’de Asayiş Şube Müdürlüğü’yle yaptığı 45 dakikalık telefon görüşmesinin hâlâ kayıp olduğunu hatırlatarak “Bu konuşma dosyada yok, bu demek ki katil ve polis arasında bir pazarlık var. Bu konuşmalar talep edilmeli. Katliamın gerçekleştiği sularda 18.34-18.36 arasındaki kamera kayıtları dosyada yok. Söz konusu kayıtlar dosyaya eklenmeli” diye konuştu.

Avukat Abdurrahman Karabulut’un, “İfadende ‘Kendim teslim oldum. Polisler yalan söylüyor’ diyorsun. 45 dakikalık görüşmede polisle pazarlık mı yaptın?” sorusu üzerine katil Altun, “45 dakikalık görüşmemde beni ikna ettiler, teslim oldum. Polisle pazarlık yapmadım” dedi.

Avukatın, “İfadende ‘Polisler bana yardımcı oldu’ diyorsun kim nasıl yardımcı oldu?” ve ‘‘Çoğu polisler ‘Bunlar ölmeyi hak etti’ diyorsun kim bu polisler?’’ sorularına Altun “Böyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum” cevabını verdi.

‘SAVCI TANIK OLSUN’

Karabulut, cezaevindeki görüşme kayıtlarında sanıkların ve ailelerinin arasında geçen konuşmalarda “Savcı 2-3 kişi üstlensin, diğer sanıklar serbest kalır” ifadeleri nedeniyle savcının davada tanık olarak dinlenmesini talep etti. Talep reddedildi. Dava 20 Eylül’e ertelendi.