Konya saldırısında yandaşlar algı yaratmaya çalışıyor

HABER MERKEZİ

Konya Meram’da daha önce “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” denerek saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, 5 gündür yakalanmadı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı ancak katliamın faili Altun halen bulunmadı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre saldırıda katledilen Dedeoğlu ailesinin sağ kalan tek bireyi Çetin Dedeoğlu, 2010 yılında yaşanan olayın Kürtlere yapılan hakaretten kaynaklandığını anlattığı savcılık ifadesinde, azmettiriciler ve olayın finansmanını sağlayanların bulunmasını istedi.

Saldırının yaşandığı gün evde olmadığı için sağ kalan ailenin tek bireyi Çetin Dedeoğlu, ailesine yapılan saldırıları kayıt altına alabilmek için aile evine kameraları kendisinin taktırdığını söyledi.

Soruşturma kapsamında görüntüleri talep eden aile avukatı Abdurrahman Karabulut, görüntülerin kendilerine verilmeden Sabah ve ATV grubuna verilmesine tepki gösterdi. Karabulut, şunları söyledi: “Müvekkillerim katile saldırmış, o da kendini korumak istemiş gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Başsavcının anlatımına göre sonra silah ve benzinle gelerek, aileyi katlediyor. Ama onlar işine gelen kısmı yayınlayıp kamuoyunda saldıran Dedeoğullarıymış gibi algı yaratılmaya çalışılması, vicdansızlık ve ahlaksızlıktır.”

Altun’un yakalanması için başlatılan arama çalışmaları sürerken yurttaşlar ise saldırıya tepki göstermeye devam etti. Giresun, İzmir ve Maraş’ta yurttaşlar açıklamalar yaptı. Irkçı katliamın faillerinin halklar arası ayrımcılığı körükleyenler olduğu belirtilen açıklamalarda, “Göz göre göre gelen bu vahşet için önlem almayan devlet görevlileri kadar, nefreti ve düşmanlığı körükleyenlerin ellerine de masumların kanı bulaşmıştır. Ortak yaşam iradesine yönelik ırkçı ve faşist saldırıları ancak demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile durdurabiliriz” denildi.