Konya Şehir Hastanesi’nde bir şahıs, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak ağır yaraladı. Şahıs aynı silahla kendini vurarak intihar etti. Ağır yaralanan Karakaya, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı: Doktor Ekrem Karakaya hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Konya Şehir Hastanesi'nde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) ile kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı.
Doktoru silahla vuran Akçay, aynı silahla intihar girişiminde bulundu.

Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan doktor Karakaya ve saldırganın ameliyata alındığı öğrenildi.

VALİ ÖZKAN: DOKTOR VE SALDIRGAN KURTARILAMADI

Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

Vali Özkan, şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef üzülerek söylüyorum, saldırıyı gerçekleştiren de yine bir hastanemizde çalışan, sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. Saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesi'nde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya'nın poliklinik odasına gelmiş ve silahlı saldırıda bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren yaralı güvenlik görevlisi de daha sonra hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah'tan rahmet, başta yakınları ve mesai arkadaşları ve tüm sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır. Bütün teknik ekiplerimiz, savcılarımızın koordinesinde çalışmaktadır."

Saldırganın Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Saldırganın 57 yaşındaki annesinin yaklaşık 1 ay önce doktor Karakaya tarafından ameliyat edildiği ancak anjiyonun ardından kadının yaşamını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın da annesinin yaşamını yitirmesinden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Konya Şehir Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca derhal adli soruşturma işlemlerine başlandığı bildirildi.

Açıklamada, "1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

TTB: SORUMLULARI AFFETMEYECEĞİZ

Saldırının ardından Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!" denildi.

Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!"

SAĞLIK BAKANI KOCA: ADLİ MAKAMLAR ARAŞTIRMASINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Koca'nın paylaşımı şöyle: "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun."

RTÜK'TEN HABERLERE YAYIN YASAĞI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırının ardından yaşamını yitirmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

AA