Haftanın takımı evinde Kasımpaşa’yı etkili bir oyunun ardından mağlup eden Konyaspor olurken, haftanın teknik direktörü de Gençlerbirliği’ni doğru analiz edip takımını doğru hazırlayan İrfan Buz oldu. Haftanın oyuncusu bir gol bir de asistlik performansıyla Arda Turan olurken, haftanın en şık gol vuruşunu da Quresma yaptı.

Haftanın açılış maçında Kayserispor’u konuk eden Başakşehir, Arda Turan’ın 1 gol, 1 asistlik performansıyla rakibini 3-1 mağlup etti. Geçtiğimiz haftaki mağlubiyetin ardından son 4 haftaya girerken, kazanmak şampiyonluk yarışının içinde kalabilmek adına önemliydi. Özellikle ikinci yarının ilk çeyreğinde sezon başındaki oyununu anımsatan Kayserispor, Umut Bulut ile skoru eşitlemeyi de başarmıştı. Skoru koruyabilseler planları bozulan Başakşehir’i oyunun son bölümünde zorlayabilirlerdi.

Ankara’nın yetim kalan iki takımını karşı karşıya getiren derbi maçının kazananı Osmanlıspor oldu. Etkili bir oyunla zorlanmadan kazanan Osmanlıspor, rakibine hem puan hem de ikili averaj üstünlüğü kurarak ligde kalmak adına önemli bir adım atmış oldu. İlhan Cavcav’ın vefatının ardından bu ne hız! Gençlerbirliği’nin Cavcav’sız ilk sezonunda lige veda etmesi rahmetlinin kemiklerini sızlatacak.

Son haftalara ateş hattının sıcaklığını ensesinde hissederek giren Bursaspor, küme düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Karabükspor’u 4-1 mağlup ederek nefes aldı. Üç maçlık galibiyet hasretine son veren yeşil beyazlılar, 2018 yılındaki ilk deplasman galibiyetini de almış oldu. Hakem Serkan Çınar’ın üç kere penaltı kararı verdiği karşılaşmada Karabükspor, Fenerbahçe ile giriştiği gole sebep bireysel hata yarışında bir adım öne geçti.

Trabzonspor, yeni yönetim kurulunun protokol tribününde yer aldığı ilk karşılaşmayı kaybetti. Özellikle ilk yarıda önemli fırsatlar yakalayan bordo mavililer bunları değerlendiremeyince mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Sivasspor, sabırlı oyununun mükafatını üç puan olarak aldı. Yiğidolar, bu galibiyetle Avrupa yarışında avantajlı hale gelirken 90’da gelen ikinci golle ikili averaj üstünlüğünü de eline aldı.

Bu sezon deplasman karnesi zayıf olan Galatasaray, Karabükspor’dan sonra ligimizin kendi evinde en çok puan kaybeden ikinci takımı Alanyaspor’a konuk oldu. Alanyaspor’un misafirperver oyunu olmasa Galatasaray şampiyonluk yolunda ağır bir darbe alabilirdi. Ligin boyu bu kadar kısalmışken ve rakibin sana 2 gol ikram etmişken farkı koruyamayarak maçı zora sokmak Beşiktaş derbisi öncesi endişe verici. Maçın yardımcı hakemi Kemal Yılmaz’ın hatalı kararları bilinçle ve bir amaç uğruna yaptığına beni kimse inandıramaz ancak son düzlüğe girilmişken, ligin zirvesini de dibini de yakından ilgilendiren böyle bir maçta hakemlerin hatasız maç yönetme arzusuyla konsantrasyonlarını üst düzeyde tutmaları gerekir.


Konyaspor, ara transferde takıma kattığı golcüleri Eto’o ve Jahovic’in golleriyle evinde Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederek son düzlüğe moralli ve avantajlı girmeyi başardı. Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı son 5 haftadır kalesini gole kapatmış durumda. Kasımpaşa’nın haftayı puansız kapatması Avrupa hedefini de zora soktu.

Hafta içi Galatasaray’ı mağlup ederek Türkiye Kupası’nde finale kalma başarısı gösteren Akhisar, evinde Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Sıcak havaya rağmen tempolu ve zevkli geçen karşılaşmada her iki takım da ikinci golü bulabilecek fırsatlar yakaladı. Galibiyet, her iki taraf için de hedefleri doğrultusunda rakipleri olan takımların puan kayıpları sebebiyle piyango tutturmak gibi olacaktı; beraberlik taraflar için teselli ödülü oldu.

Beşiktaş, Yeni Malatyaspor karşısında zorlanmasına rağmen Negredo, Talisca ve Quresma’nın golleriyle üç puanı hanesine yazmayı başardı. Beşiktaş için şampiyonluğa giden yol gelecek hafta Seyrantepe’de Galatasaray’ı mağlup etmekten geçiyor. Yeni Malatyaspor Erol Bulut’un rahatlama hedefi olarak belirlediği 40 puana bir türlü ulaşamıyor.
Fenerbahçe evinde Antalyaspor’u farklı mağlup ederek şampiyonluk yarışından kopmadı. Oyuna son çeyrekte giren Valbuena’nın istekli oyunu ve maçın skorunu ilan eden golü, Fransız oyuncunun profesyonelliğini gösteriyor. Aykut Kocaman’ın bu olgunluktaki bir oyuncuyu kaybetmemesi gerektiğini düşünüyorum. Antalyaspor için Kadıköy’de kaybetmek hayati bir kayıp değil. Akdeniz temsilcisinin kaderini kalan dört haftada oynayacağı Trabzon, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Alanyaspor maçları belirleyecek.