Pazar matinesinde Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu’nu ağırlıyor. Ev sahibinin bitmeyen stat çilesi yüzünden mücadele Ankara’da oynanıyor. Lider Fenerbahçe’nin yine kazandığı haftada takipçisi puan kaybetmek istemiyor.

Başlama vuruşu öncesi Biliç’in kimlere forma vereceği merak konusuydu. Hırvat hoca yeni transferler Tolgay ile Opare’yi yanında oturturken, Oğuzhan ile Serdar Kurtuluş sahada yerini alıyordu.

Mete Kalkavan’ın ilk düdüğüyle başladı maç. İlk dakikalarda yaşanan Beşiktaş kornerlerinde Mersin ceza sahasında yaşananlar yer yer dans pistlerini andırıyordu. Hal böyle olunca da kimi televizyon programlarına gün doğuyordu. Şaka bir tarafa birbirlerine sarılan oyuncuların raksından her türlü sonuç çıkabilirdi...

Uzun toplarla sonuca gitmek isteyen Mersin’de Nakoulma dışında biraz da Welliton dikkat çekiyordu.

Taraftarının müthiş desteğiyle iştahı kabaran Kartal, 27’de Gökhan Töre ile tehlikeli geldiyse de yıldız kötü vurmuştu. 30’da siyah-beyazlılar öndeydi. “Geliyorum diyen gol”ün altında Olcay’ın imzası vardı. Fakat pozisyon o kadar güzel hazırlanmıştı ki... Gökhan Töre’nin topuğuyla yaptığı asist şüphesiz sezonun en güzel hareketlerinden biriydi.

41’de Welliton’un şutunu kornere çelen Tolga, ilk yarının sonucunu ilan etmişti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Beşiktaş galibiyeti perçinlemek istiyordu. Bu sezon öne geçtiği kimi maçları kopartamayan Kartal aynı filmi izlemekten sıkılmıştı. 61’de Mersin eşitliği sağlıyordu. Serkan’ın inadı, Sinan Kaloğlu’na asist olmuştu.

Tarih yine mi tekerrür edecek diye düşünürken, 65’te Beşiktaş Demba Ba ile yeniden öndeydi. Senegalli yıldız bu sefer şansının yardımıyla fileleri bulmuştu. Mihaylov’un çeldiği şutunun yine ondan sekerek kaleye girmesi akıllara bilardo ustası Semih Saygıner’i getirmişti.

81’de Gökhan istediği pası veremiyor, hemen akabinde Demba Ba Mitrovic’in zorlaştırdığı pozisyonda Mihaylov’a takılıyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, İstanbullu ev sahibi Ankara’da istediğini alıyordu.

Genişleyen kadrosuyla Beşiktaş zirve yarışında “ben de varım” diyor. Siyah-beyazlıların şampiyonluk şansı sanki ikinci yarıda oynayacakları derbilere bağlı gibi gözüküyor.