Uşak’ta 1,5 yıl önce, eski AKP’li yönetim döneminde pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki iki boş arazi, yeşil alan yapılacaktı. Bir imar değişikliği ile arazilerden biri otel olurken, diğerinde akaryakıt istasyonu faaliyetine devam ediyor.

Yeşil alanların yerine otel ve akaryakıt istasyonu koydular

BERKAY SAĞOL

Uşak'ta yaklaşık 1,5 yıl önce, eski AKP'li yönetim döneminde pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş araziler için “yeşil alan” kararı alınmıştı. Karar üzerine tanıtım pankartları bulvarlara asıldı, medyaya reklamlar verildi. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan Uşak Belediye Meclis toplantısında, AKP ve MHP'li üyelerinin oylarıyla bu alana yapı izni çıktı. Yapı izniyle yeşil alanların birinin yerine otel projesi gelirken, diğer alanda ise akaryakıt istasyonu faaliyetine devam ediyor.

TOKİ sakinleri yaşanan bu gelişmelere isyan ederken, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, "Uşak Merkez İlçe Durak Mah. 6755 ada 1 parselde ki yeşil alan olarak görülen yaklaşık 12 bin metrekare alan otel inşaat alanı olarak gösterilmektedir. Uşak Merkez Sarayaltı Mah. 441 ada 13 parseldeki akaryakıt istasyonu olarak faaliyet gösteren yaklaşık 11 bin metrekare olan parsel billboardlarda, kataloglarda, TOKİ müzayede ihale belgelerinde yeşil alan olarak gösterilmesine rağmen hali hazırda akaryakıt istasyonu olarak faaliyet göstermektedir" dedi.

'YURTTAŞLARI ALDATTILAR'

Dönemin belediye başkanının yeşil alan sözü verdiğini belirten Savaş, "Burada 7 bin 500 kişi yaşıyor. Kişi başına 14 m2 yeşil alan düşmesi gerekiyor. Maalesef mevcut yeşil alan da inşaat alanı yapılıyor. İnsanlara bu evleri satarken burayı yeşil alan olarak gösterdiler. Bugün ise otel yapılıyor. Daha 1,5 yıl önce şehrin her tarafında billboardlarda bu projelerin görsellerini sergilediler. Bugün ise yeşil alan olarak gösterdikleri yeri otel inşaat alanı olarak ilan etmeleri ne ahlakidir ne vicdanıdır ne de hukukidir. Yurttaşları aldattılar" diye konuştu.

yesil-alanlarin-yerine-otel-ve-akaryakit-istasyonu-koydular-765719-1.
Mevcut proje alanı

yesil-alanlarin-yerine-otel-ve-akaryakit-istasyonu-koydular-765720-1.
Proje gerçekleştiğinde​