Köprü ve otoyol ücretlerinde yeni dönem

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan bilgilere göre köprü ve otoyollarda dinamik fiyat sistemi uygulamasına geçilecek. Öte yandan karayolu ağında bakım ve onarım hizmetlerinin özel sektöre verilmesi için de çalışmalar başlatılacak.

DİNAMİK FİYAT SİSTEMİ

Sözcü'de yer alan habere göre, Yıllık Program'da yer alan düzenlemelere göre, köprü ve otoyol fiyatlarında 'dinamik fiyat sistemi' uygulamasına geçilecek. Buna göre köprü ve otoyollardan daha az sürücünün geçtiği dönemlerde kullanılacak özel yazılım sayesinde yurttaşlar daha ucuza geçme şansı bulacak.

Yeni sisteme geçildiğinde örneğin, Osmangazi Köprüsü'nün fiyatı söz konusu dönemlerde mevcut seviyesinde kalacak. Fakat bayramdan sonra köprüde yoğunluk azalınca köprünün geçiş ücreti de ucuzlayacak.

Şu an Osmangazi Köprüsü'nü kullanmak isteyen bir otomobil yoğun dönem olup olmaması fark etmeksizin 103 TL ödüyor.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda söz konusu değişikliğe ilişkin verilen bilgi şu şekilde:

kopru-ve-otoyol-ucretlerinde-yeni-donem-646648-1.

BAKIM VE ONARIM ÖZEL SEKTÖRDE

Karayollarına ilişkin yapılacak çalışmalarla da ilgili kararlara da yer verilen Yıllık Program'a göre karayolu ağında bakım ve onarım hizmetleri ağırlıklı olarak özel sektöre verilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Buna göre, karayolu ağında bakım ve onarım hizmetlerinin ağırlıklı olarak özel kesim marifetiyle performans esaslı sözleşmelerle yürütülmesi için gerekli hukuki ve kurumsal düzenlemelerle ilgili çalışmalar tamamlanacak.

cukurda-defineci-avi-540867-1.