CHP Lideri Kılıçdaroğlu, nakliyecilerle bir araya geldi. Sektörün sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ilk olarak yap, işlet, devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyolları kamulaştıracaklarını söyledi.

Köprü ve otoyollar kamulaştırılacak

Nurcan GÖKDEMİR

CHP’nin sektör buluşmaları, Mersin’de düzenlenen “Nakliyeciler Buluşması” ile sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıya genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, bölge belediye başkanlarından oluşan geniş bir heyetle katılarak sektörün sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin yükünü çekenler” diye tanımladığı sektör temsilcileri, kürsüye gelmeden önce dertlerini “kamyon arkası” yazılarıyla anlattılar. Nakliyeciler Sitesi TIR Parkı’nda düzenlenen toplantıda Kılıçdaroğlu, katılanlara “Çantada keklik görüldüğünüz sürece sorunlarınız çözülmez, birbirimizi kandırmayalım” diye seslendiği konuşmada, tüm kesimlerin, sorunlarını yüksek sesle dillendirmesi gerektiğini söyledi.


İKTİDAR BİZİ ÇOKTAN UNUTTU

Şoförler ve dernek temsilcilerinin aralarında bulunduğu nakliyeciler şunları anlattı:

• Hiçbir sorunumuz gündem olmuyor. Türk nakliyeciye Kazakistan ve Rusya sınırlama getirdi. “İki devlet tek millet” dediğimiz Azerbaycan bile Türk nakliyecilerden kimseden almadıkları ek ücretler alıyor.

• Dışta olduğu gibi içeride de büyük sorunlar yaşanıyor. Yabancı nakliyeciler sınırlamalara uymadan seyahat ediyor ama biz cezalarla karşılaşıyoruz.

• Sorunlarımıza iktidar sahip çıkmıyor. Biz kim miyiz, biz “Abi sabah yetiş dükkanda mal yok" denildiği için gece halde yatanlarız, biz teneke parçası içinde uyuyanlarız.

• Trafik polislerini gördüğümüzde elimiz ayağımıza dolanıyor. Polislerden kaçarak çalışıyoruz.

• Yola çıkarken cebimizde mazot alacak para olmadığı için iş aldıklarımızdan parayı peşin istiyoruz. Mazot masrafını azaltmak için dinlenme yerlerinde tek arabaya iki şoför girip uyuyoruz.

Şoförler ve dernek temsilcilerine iktidar olmaları durumunda ilk olarak yap, işlet devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyolları kamulaştıracaklarını ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şu vaatlerde bulundu:

• Adı ‘yap, işlet, devret’ olan yollar var. Yap, işlet devret ne demektir? Sen yapacaksın, işleteceksin belli bir süre sonra da devlete devredeceksin. Şimdi, yap, işlet üstüne para al, olağanüstü kâr ettikten sonra da devlete ver. Euro, dolar üzerinden fiyat biçiyorlar. Yüksek bedeller alıyorlar sizden. Navigasyondan sizleri oraya yönlendiriyorlar, bazen trafik polisi arkadaşlar yönlendiriyorlar, öyle talimat almıştır. Söyleyeyim sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda bu yolların tamamını kamulaştıracağız.

• Öyle uçuk rakamlar olmayacak, soygun düzeni olmayacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yolun kaça yapıldığının maliyetini çıkaracağız, üstüne makul bir kâr koyacağız, parasını vereceğiz, yolu alacağız, köprüyü alacağız.

• Suriye'den Mısır'a kadar giden yolların tamamını trafiğe açacağız.

• İktidar olduğumuzda Suriye ve Mısır ile hemen barışacağız, karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız.

• Hakkari'deki çinko madenini bu bölgede kuracağımız maden rafinerisinde işleyeceğiz. Madeni çok ucuz bedelle dışarı ihraç ediyoruz. Burada işlediğimiz zaman en az 50-100 kat fazlasına ihraç edeceğiz.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de programda bir konuşma yaptı. Nakliyecilerin yıllardır yaşadığı sorunların CHP yönetiminde çözüleceğini ifade eden Seçer, “Görevde kaldığımız süre boyunca, sorunlarınızı birer birer çözeceğiz. Partimizin çok önemli bir lojistik projesi var. Merkez Türkiye Projesi. Deniz ipek yolu konsepti. Buranın ne kadar önemli olduğunu hep beraber anlayacağız.

***

Erdoğan’a ‘sağlık raporu’ yanıtı

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın "Dindar bir anayasa olmalı, ilk 4 madde ise değişebilir" açıklaması üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, Kahraman’ın sözlerine rağmen CHP liderini suçlayarak "İlk 4 maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?" diye konuştu. Erdoğan’a Twitter hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu ise "Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.