Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde salı gecesi gerçekleşen trafik kazasının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. Görüntülere göre 4 aracın karıştığı kaza, sağ şeritte duran araca, arkadan hızla gelen ve makas yapmaya çalışan otomobilin çarpmasıyla gerçekleşiyor.

Köprüdeki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, salı günü gece saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzeri Avrupa yakası istikametinde meydana geldi.

Görüntülere göre lastiği patladığı belirtilen otomobilin sürücüsü köprü üzerinde sağ şeritte duruyor. Bu sırada arkadan hızla gelen ve makas yapmak amacıyla şerit değiştiren bir otomobil, önce duran otomobile sonra da solundaki başka bir otomobile çarpıyor. Duran araç da çarpmanın etkisiyle savrularak orta şeritten gelen farklı bir araca temas ediyor.

Otomobillerden biri köprü üzerinde yan yatarken, duran araca çarpan araç, korkulukları aşarak köprü balkonuna düşüyor. Otomobilde yangın da çıkıyor.

3 KİŞİ YARALANDI

Alev alan otomobili çevredekiler ve polis ekipleri yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü.

Kazada 3 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinden geçen 2 sağlık görevlisi yaptı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ve polis ekipleri köprüde başka kazaların yaşanmaması için önlem aldı. Kazada yaralanan M. A. , O. K. ve G. Ç. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle FSM Köprüsü Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş bir süre durdu. Emniyetin sağlanmasının ardından trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

(DHA)